Etusivu Artikkelit Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Jäätelöraati valitsi suosikkinsa kesän uutuuksista

Emmi Huurtola, Juha Valvio ja Inka Halme kohtasivat uutuusmakujen kimaran.

Kaupan pakastealtaista löytyy kesäaikaan runsas valikoima uutuusjäätelöitä. Mutta mitä näistä kannattaa maistaa? Ideakeittiön koolle kutsuma jäätelöraati maisteli osan uutuuksista ja jakoi varsin ankaria tuomioita.

jäätelöraati

Juha Valvio, 34, Radio Cityn Rockote-ohjelman juontaja

”Olen Magnum-addikti, joka syö paljon jädejä. Arvostan hyviä perusmakuja. Jos haluaa hullutella enemmän mauilla, voisi sen tehdä mehujäissä.”

Emmi Huurtola, 25, kokki (Top Chef- ohjelmasta tuttu)

”Suosikkejani ovat salmiakkijäätelö ja triplasuklaa-hässäkät. Kasvisrasvajäätelöt maistuvat hirveälle. Hyvässä jäätelössä maun pitäisi olla täyteläinen. Ei kannata yhdistellä liikaa eri makuja.”

Inka Halme, 22, Nimetön-yhtyeen laulaja

”Salmiakki on parasta. Syön liikaa jäätelöitä varsinkin kesällä. Luonnollisuus on jäätelöissä tärkeintä.”

Raati pisteytti valintansa kouluarvosanoin asteikolla 4-10.

magnum infinity suklaa-kinuski vs. classic manteli-nougat

Juha: Tämä Magnum ei ole yhtä hyvä kuin tavallinen Magnum. Tämä on enemmänkin naisten jäätelö. Jotenkin liian rapsakka (7,5 pistettä). Classic on huomattavasti parempi, muttei tämäkään ole mikään jackpot! Suutuntuma on Magnumissa sairaasti parempi, mutta jäde on Classicissa parempi (8).

Inka: Magnum on vähän liian öklö makuuni (7). Classic on parempi, koska se ei ole ihan yhtä makea. Tässäkin yksi suupala kuitenkin riittää (8).

Emmi: Kuorrute on Magnumissa liian tuhti, mutta mä olenkin maitosuklaasieppo (6).  Classicissa jätski ei ole niin kermainen. Se on jopa vähän vetinen. On hyvä asia, jos rasva maistuu suussa (7).

Raadin pisteet: Magnum 20,5 pistettä, Classic 23 pistettä.

cornetto enigma keksi vs. fazer fazerina

Emmi: Suklaakastike puskee Cornettossa pahasti läpi. Se maistuu vain keksille ja suklaakastikkeelle. Itse jäätelö ei maistu ollenkaan. Tosi outo (5). Fazerinassa en tykkää yhtään appelsiini-suklaa-yhdistelmästä. Se ei vaan ole mun juttu. Fazerinan Caramel -patukka on paljon parempi (4).

Juha: Cornetton keksi on hirveän teollinen. Se ei ole vohvelia nähnytkään (5). Fazerinakin on vähän pettymys, muttei huono. Odotustaso ei kuitenkaan täyty millään muotoa. Jotenkin tässä on vähän lähtenyt jollain homma lapasesta. Ehkä näitä kuitenkin yhden söisi (7).

Inka: Musta tämä Cornetto on tosi hyvää. Suklaakastiketta ja keksinmuruja on kuitenkin liikaa (7). Tykkään Fazerina-suklaasta, mutta tätä en ottaisi enempää kuin yhden suupalan. Se johtuu varmaan liiallisesta appelsiini-suklaasta (5).

Raadin pisteet: Cornetto 17 pistettä, Fazerina 16 pistettä.

ingman päärynätuutti vs. cornetto minttu

Emmi: Päärynätuutti maistuu teolliselle päärynäjäätelölle. Muutenkin päärynä on vähän sellainen, että pidetään vaan se siellä hedelmäosastolla. Jos päärynän keittäisi ja soseuttaisi ja tekisi siitä kunnon jäätelöpohjan, voisi siitä ehkä saada hyvän (5). Cornettosta tulee ihan After Eight -konvehti mieleen (6,5).

Juha: Päärynätuutissa on kaikkia niitä e-koodeja, joita mun mummonikin laittoi jäätelöihin (5). Jos vertaa oikeaa minttua ja jädeminttua, ei maku ole Cornettossa lähellekään sama. Mutta tämä on hyvä jäde varsinkin tuon keksin kanssa (7).

Inka: Ei ole kyllä kovin luonnollinen tämä päärynä (5). Keksi sopii hyvin mintun kanssa yhteen, vaikken mintusta hirveästi tykkää (6).

Raadin pisteet: Päärynätuutti 15 pistettä, Cornetto 19,5 pistettä.

panda aito lakupala vs. gb glace lakulätkä

Emmi: Itse jätskiosa on Pandassa mauton. Ei maistu ollenkaan lakulle, vaan kaikki maku tulee kuoresta. Lakuksihan tuo on suolainen. Menee enemmän salmiakkipuolelle (8). En tykkää Lakulätkän kuoresta (6).

Juha: Pandassa on hyvä koostumus, mutta ei tämä maistu millekään. Jos tässä olisi Magnumin kokoinen kuori, olisi se hyvä (8). Lakulätkä on enemmän salmiakkiosastoa. Kuori on tosi paljon voimakkaampi kuin Pandassa. Mielestäni nimen pitäisi olla salmiakkilätkä. Ihan sikasuolainen (5).

Inka: Tämä Panda on tosi makea (8). Tykkään Lakulätkän kuoresta enemmän. Tämä ei ole ihan niin ällömakea kuin Lakupala (9).

Raadin pisteet: Lakupala 24 pistettä, Lakulätkä 20 pistettä.

pingviini hot&sour mix vs. ingman iso toffee-suklaa

Emmi: Pingviinissä on miljoonaa eri sorttia. Mukana on myös chiliä, joka tuntuu kurkussa. Pehmeä vohveli (6,5). Toffee-Suklaan koostumus on samanlainen kuin päärynätuutissa eli aika vetinen. Maultaan tämä on ok, vaikka suklaa on taas teollinen (8).

Juha: Nyt on sirkus suussa oikeasti! Chili on siinä mielessä jees, että se tulee jälkipotkuna. En ikinä ottaisi tätä Pingviiniä kaupasta, koska kääre on ihan sairas. Yllättävän hyvä maku kuitenkin siihen nähden, mitä kääre kertoo (7,5). Tämä Ingman ei ole kermajäde, vaikka onkin kermajäde. Toffeen ja suklaan suhde pitäisi olla toisin päin. Eli enemmän suklaata, vähemmän toffeeta. Vaikken olisi uskonut, on sirkusjäätelö näistä parempi (6).

Inka: Pingviinin eka makupala oli ihan jotain muuta kuin toinen. Ainoa hyvä on tuo salmiakki. Tässä on ihan liikaa kaikkea. Alkaa heittää päässä, kun katsoo kääreen kuvaa (5). Ingmanissa tosiaan maistuu toffee enemmän (5).

Raadin pisteet: Pingviini 19 pistettä, Iso Toffee-Suklaa 19 pistettä.

calippo shots mansikka-sitruuna

Inka: Tulee ihan lapsuus mieleen. Toisaalta mieleen tulee myös Fairy. Jos olisi tosi kuuma päivä ja olisin jossain rannalla, voisin tällaisen vetää. Ei mikään lemppari kuitenkaan (7,5).

Emmi: Raikas. Muistan, kun söin näitä teininä. Ne ehtivät aina sulaa ja niistä tuli mehua (7-).

Juha: Jos tämä olisi ainoa vaihtoehto mehujäistä, niin ei olisi huono. Jos olisi muita vaihtoehtoja, en valitsisi. Mehujää vaatii tietyt olosuhteet. En ole varmaan ihan kohderyhmää tämän jäden muodolle. Muksut voi kyllä ihan hyvillä mielin sitä työntää suuhunsa (8).

Raadin pisteet: 22+ pistettä

lopputulokset

1) Panda Aito Lakupala (24 pistettä)

2) Classic Manteli-Nougat (23)

3) Calippo Shots Mansikka-Sitruuna (22+)

4) Magnum Infinity Suklaa-Kinuski (20,5)

5) Lakulätkä (20)

6) Cornetto Minttu (19,5)

7) Pingviini Hot&Sour Mix (19)

7) Ingman Iso Toffee-Suklaa (19)

9) Cornetto Enigma Keksi (17)

10) Fazer Fazerina (16)

11) Ingman Päärynätuutti (15)

Inkan valinta ykkössuosikiksi oli Lakulätkä. Emmi valitsisi Ingmanin Iso Toffee-Suklaan tai Pandan Lakupalan. Juha piti eniten Pandan Lakupalasta.

4 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2015-03-17 04:48
Cornetosta en niin perusta enkä mehujäästä.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ke, 2015-03-18 07:23
Lakujäätelöt maistuu aina.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Ti, 2015-05-12 23:07
Hyviä uutuuksia!
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Ti, 2015-05-12 23:07
Hyviä uutuuksia!