Etusivu Artikkelit Kasvihuone tarhurin tarpeiden mukaan

Kasvihuone tarhurin tarpeiden mukaan

Kesä lähestyy, ja pihapuuhat valtaavat mielen. Monen keittiöpuutarhurin haavelistalla komeilee oma kasvihuone, joka pidentää kasvukautta ja mahdollistaa arkojenkin kasvien kasvatuksen Suomen vaihtelevakelisen kesän kulussa.

Kasvihuone kannattaa valita pihan kokoon ja käyttötarkoitukseen sopivaksi. Laajamittaiseen kasvattamiseen tarvitaan tietysti isommat puitteet, mutta jo pienelläkin kasvisuojalla pääsee hyvään alkuun. Jos kasvihuonetta halutaan käyttää myös rentouttavana huvimajana, kannattaa malli valita sen mukaisesti. Pihattoman kasvihuone taas voi olla ihan pikkuinen parvekkeen tai terassin kulmalle mahtuva muutaman kasvin kokoinen yrttitarha.

Ideakeittiö katsasti pienten kasvihuoneiden tarjontaa.

Ikean valikoimasta löytyy kaksi pikkuista kasvupaikkaa vaikkapa pienen parvekkeen tarpeisiin.  PS 2014 on passeli siemenille ja taimille. Se on 45 cm korkea ja 46 cm leveä. Syvyyttä on 18 cm.

45 cm leveä, 35 cm korkea ja 22 cm syvä Socker sopii etenkin yrteille. Sen kattoluukut saa auki, joten ilma pääsee kiertämään.

Isomman, mutta vielä kompaktin kokoisen kasvatuspaikan kaipaajille sopii Kekkilän Vihervitriini. Kokonaisuuteen kuuluu kolme teräshyllyä, joiden paikat voi vapaasti valita, sekä säädettävät jalat. Alaosaan kuuluu näppärä laatikko, vaikkapa multapussin säilyttämiseen. Lämpötilan noustessa vitriinin katto avautuu automaattisesti. Vitriinin mitat ovat 195 x 95 x 55,5 cm

Kekkilän Vihervaja kasvaa kätevästi käyttäjänsä tarpeiden mukaan. Kasvihuoneosan lisäksi siihen kuuluu kätevä puutarhavaja. Moduuleita lisäämällä kasvihuoneesta saa kasvatettua oman tarpeensa kokoisen kasvihuoneen. Pienimmän Vihervaja Verson mitat ovat 1,9 x 2,107 x 2,75 m.

Kivikankaan Halls -kasvihuonetta on saatavana 3,8 – 6,2 m² kokoisina.  Kuvan vihreä kasvihuone on 5 m² kokoinen. Hallsin alumiinirunko ja lasit kestävät hyvin säätä. Kasvihuoneen ovi toimii liukumekanismilla.

Jos tila sen sallii, on kasvihuoneen keväisessä lämmössä ihana nauttia vaikkapa päiväkahvit. Huvimajan ja kasvihuoneen yhdistämisestä haaveilevalle tarjolla on esimerkiksi Kivikankaan kaunis ja valoisa Juliana Diamant. Alumiiinirunkoisessa kasvihuoneessa on lattiapinta-alaa 7,5 m²

Artikkelin ensimmäisessä kuvassa näkyy Kivikankaan puurunkoinen Growhouse. Sen Classic-malleissa käytetty säänkestävä jättituija on peräisin FSC-sertifioiduista, kestävän kehityksen metsistä. Kasvihuoneella on kokoa  4,4 m².

2 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Su, 2015-02-22 12:49
Ompa näpsäköitä. Kekkilän vihervitriinissä jopa katto nousee automaattisesti!
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ti, 2015-03-10 07:01
Näistä löytyy varmaan jokaiselle mieluinen malli.