Etusivu Artikkelit Kesällä ei kuluteta aikaa keittiössä

Kesällä ei kuluteta aikaa keittiössä

Ideakokki Lauri Skyttä tarttui seuraavaan haasteeseensa. Raaka-aineiksi valikoituivat avokado, mandariini, päärynä, naudanliha ja pekoni. Tällä kertaa miehen ei tarvinnut menettää yöuniaan haasteen takia.

- Viimeksi raaka-aineita oli hankala sovittaa yhteen. Nyt aion valmistaa kevään kunniaksi raikkaan, keväisen ruoan. Tällä kertaa teen helpon ja nopean reseptin, enkä puserra vaikeimman kautta kuten viimeksi, Lauri naurahtaa.

- Tällä tavoin syömällä ei tule ähkyä, mutta yhdellä aterialla jaksaa helposti läpi helteisen kesäpäivän.

Lisäpotkua annokseen Lauri aikoo loihtia lisäämällä siihen muun muassa inkivääriä ja chiliä. Aasialaista makua annokseen saadaan myös Ketjap Manis -kastikkeen avulla.

Lauri kietaisee ylleen harmaan essun ja ryhtyy valmistamaan salaattipohjaa kaalista. Taustalle hän laittaa soimaan pirteää pop-musiikkia.

- Seesam-öljy on aasialaisen ruoan valmistuksessa tärkeä. Se on kuitenkin erittäin voimakkaan makuista, joten sen lisäämisessä kannattaa olla varovainen.

Kaalin joukkoon Lauri paistaa ja viipaloi pekonia tuomaan rapeutta. Hän sekoittaa joukkoon vielä paloiteltua päärynää ja avokadoa.

Salaatin lisäksi avokadoa voi Laurin mukaan hyödyntää esimerkiksi grillissä paahdetun leivän päällä. Makeista raaka-aineista mandariinin Lauri säästää naudanlihan marinointiin.

Työssään keittiömestarina Lauri tutkii jatkuvasti ruokatrendejä pysyäkseen ajan hermolla.

- Suomalaiset innostuvat helposti aina yhdestä jutusta kerrallaan. Tällä hetkellä ruoanlaitossa suositaan chiliä ja sillä halutaan maustaa lähes kaikkea. Uskon, että kesällä villiyrttien käyttöä aletaan myös lisätä.

 

Pihvit hän paistaa nopeasti kuumalla valurautapannulla.

- Hiiligrillissä näihin saisi hyvän, paahtuneen aromin.  Suosittelen jättämään pihvit kunnolla mureaksi. Näin lihan maku pääsee parhaiten esiin, eikä koko päivää tarvitse viettää kokatessa, Lauri virnistää ja heittää vihellellen essun takaisin naulaan.

- Syksyn haasteessa aion tehdä taas jotain aivan eri tyylistä, kokki huikkaa ja katoaa keittiön ovesta ulos auringonpaisteeseen.

 

Ideakokki

- Ideakeittiön Facebookin lukijat äänestävät 5 ruoka-ainetta, joista Ideakokki valmistaa aterian

- Tällä kertaa aineksiksi valikoituivat avokado, mandariini, päärynä, naudanliha ja pekoni

- Ideakokki jää kesälomalle, seuraava haaste heitetään syksyllä

Teksti ja kuvat: Saija Viitala

3 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ke, 2015-03-18 13:03
Valurautapannulla saa paistettua parhaimmat pihvit. Mausteeksi ei tarvita muuta kuin merisuolaa ja pippurirouhetta. Hyvänkin lihan saa pilattua liian monilla mausteilla.
Käyttäjän Api kuva

Api

Pe, 2015-05-15 20:11
Grillikautta odotellessa!
Käyttäjän Api kuva

Api

Pe, 2015-05-15 20:11
Grillikautta odotellessa!