Etusivu Artikkelit Makuja maailmalta Food & Fun on herkkusuiden juhla

Food & Fun on herkkusuiden juhla

food and fun

Perinteikäs islantilainen ruokatapahtuma Food & Fun starttaa jälleen huomenna geysirien, kuumien lähteiden ja karun luonnonmaiseman keskellä. Ruoan ilosanomaa levittävä kansainvälinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 14. kertaa, ja jälleen isompana kuin koskaan.

Suomesta mukana Heikki Liekola

Tänä vuonna tapahtumaan on lähtenyt mukaan 17 Reykjavikissa sijaitsevaa ravintolaa. Kokkeja kaupunkiin saapuu 12, joista puolet tulee Amerikasta ja puolet Euroopasta. Suomesta mukana on keittiömestari ja vuoden 2014 kokiksi kruunattu Heikki Liekola. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingissä ravintola Olossa.

- Jokainen vieraileva keittiömestari valtaa viikoksi yhden ravintolan ja suunnittelee sinne oman menunsa paikallisia islantilaisia raaka-aineita käyttäen ja lähiruokaa painottaen. Kokit tekevät annokset yhdessä ravintolan henkilökunnan kanssa, ja ruokailijat saavat vähintään neljän annoksen mittaisen illalliskokemuksen, Food & Fun Turku -tapahtumaa järjestävä Jouni Kuru kertoo.

Food & Fun järjestetty myös Suomessa

Kuru on ollut aktiivisesti mukana myös Food & Fun Reykjavikin järjestelyissä. Tänä vuonna hän vie Islantiin yli 30 hengen kokoisen suomalaisryhmän, joka koostuu ruoka-alalla työskentelevistä ammattilaisista ja muista ruoasta kiinnostuneista suomalaisista. Viime syksynä myös Suomi sai ensimmäisen Food & Fun -tapahtumansa, joka järjestettiin Turussa. Ruokafestivaalin järjestelyissä oli silloin mukana islantilainen kokki Siggi Hall, joka on jo pitkään toiminut Islannin tapahtuman järjestäjänä.

 

Kuin toinen joulu

Islannissa Food & Fun kokoaa vuosittain yhteen noin 20 000 illalliskortin ostanutta. Jouni Kurun mukaan tapahtumasta on muodostunut paikallisille kuin toinen joulu: ihmiset varaavat itselleen ravintolan useammalle illalle ja innokkaimmat heistä tekevät ensimmäiset varaukset jo vuotta aiemmin. Suomalaisista keittiömestareista tapahtumassa ovat aiemmin edustaneet muun muassa Pekka Terävä, Erik Mansikka, Matti Jämsén ja Henri Tikkanen.

Kuvat: Jouni Kuru

13 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2015-02-24 11:35
Hauskan näköinen kuva pesässä olevista munista :)
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ti, 2015-02-24 14:10
Never heard... before. Hauska artikkeli.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Ke, 2015-02-25 21:28
Olipa mukava juttu!
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

To, 2015-02-26 06:54
Hauskoja ideoita tarjoiluun.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

To, 2015-02-26 09:26
Samoin kuin "pulla" tykästyin tuohon havun käyttöön tarjoilussa. Voisin napata idean, mutta raaskinko taittaa pihamme katajanoksia? (Luonnosta ei saa ottaa rauhoitetusta katajasta oksia.)
Käyttäjän Ideakeittiö kuva

Ideakeittiö

To, 2015-02-26 10:59
Food and Fun tapahtuma on järjestetty myös Suomessa, ensimmäisen kerran viime vuonna. Palaamme varmasti asiaan, jos tapahtuma saa jatkoa...
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

To, 2015-02-26 11:01
HYVÄ!
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Pe, 2015-02-27 10:14
Kananmunien esillepano voisin käyttää omassa pääsiäispöydässämme. Kiitos.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

La, 2015-02-28 09:56
Illalliskortti: saatavuus ja hinta?
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

To, 2015-03-05 15:24
Mielenkiintoinen tapahtuma.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-05-29 22:00
Uutta minulle.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-05-29 22:00
Uutta minulle.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ti, 2016-01-05 11:16
Nuo hienot esillepanot aion pitää mielessä: Kananmunat, sekä kala havupedillä: helposti näyttävää.