Etusivu Artikkelit Makuja maailmalta Klassinen mutakakku on suklaanystävien herkku

Klassinen mutakakku on suklaanystävien herkku

mutakakku

Mutakakku on yksi nopeimmin kasvaneista ruokailmiöistä. Täyteläinen ja mehevä kakku on tuore tulokas, sillä se on kehitelty vasta 1970-luvulla.

Jälkiruoka kruunaa maukkaan aterian. Nautiskelijoille on tarjolla lukemattomia ihania jälkiruokia monissa eri kategorioissa. Ne voivat olla makeita tai yksinkertaisia, kuten vaikkapa vain hedelmä.

Mutakakku on yksi herkullisimmista jälkiruuista erikoisesta nimestään huolimatta. Leivonnainen lienee saanut nimensä tumman Missisippi-joen veden väristä, jota muta värjää ruskeaksi. Kakulle löytyy myös lukuisia reseptejä, joista Mississipin mutakakku lienee yksi tunnetuimmista.

 

Alussa mutakakku muistutti brownieseja

Jälkiruokapöydissä mutakakku on melko tuore tulokas. Sen historia voidaan jäljittää 1970-luvulle, jolloin se alkoi vallata ravintoloita Yhdysvalloissa. Mutakakku onkin yksi nopeimmin kasvaneista ruokailmiöistä. Alussa  kakku muistutti enemmän periamerikkalaisia brownies-suupaloja, joita yhä pidetään suurena herkkuna synnyinmaassaan.

 

Lisää päälle vaahtokarkkeja

Mutakakun päälle lisättiin tarjoiluvaiheessa reilusti vaahtokarkkeja, jotta makeaa riitti jokaiseen suupalaan varmasti riittävästi. Mutakakun tyyppisiä reseptejä on vaikka kuinka paljon ja varmasti nämä johdannaiset ovatkin muunnelmia klassisesta mutakakusta. Ranskalainen suklaafondant on myös hyvin lähellä mutakakkua, vaikkakin se kypsennetään annosvuoassa ja tarjoillaan sisältä hyvin valuvana.

Mutakakun suosio alkoi nousta toden teolla 1980-luvulla, ja nykyään se tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kakun valmistaminen on suhteellisen helppoa eikä muutamia ainesosia lukuun ottamatta vaadi keittiön kaapeista muuta kuin perusraaka-aineita.

 

5 kommentit

Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ma, 2015-02-16 05:24
Mutakakun voi myös maustaa mieleisekseen, kahvilla, mintulla, chilillä.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

La, 2015-02-21 11:37
En ole koskaan tehnyt. Maistanut kylläkin, mutta perinteiset täytekakut ovat enempi makuuni. Puoliraaka suklaakakku ei oikein maistu.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-05-08 00:06
Mutakakku on hyvää!
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-05-08 00:06
Mutakakku on hyvää!
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ma, 2016-01-04 20:49
Kladdkaka teen minäkin. Rocky roadia en ole tehnyt enkä maistanut.