Etusivu Artikkelit Sesongit Joulun tähderuoat

Joulun tähderuoat

Jouluruoka maistuu vain muutaman päivän

Ensin on Joulun aikaan ladattu jääkaappi täyteen herkkuja ja sitten muutama päivä myöhemmin pizza-taksin numero alkaa vaan kiinnostamaan todella paljon. Ruokaa on kyllä jäljellä, mutta kinkku ja laatikot eivät vaan enää maistu. Tulee todella huono omatunto. Joulun tähteitä ei kannata heittää roskiin, sillä niistä saa hyviä aineksia välipäivien aterioihin. Hyödynnä tähteet ja valmista vaikka kinkusta Pulled Porkkia!

 

Kinkusta Pulled porkkia

Isosta kinkusta jää usein valtava kimpale vielä jouluaterian jälkeenkin. Kinkku sopii mainiosti esimerkiksi uuniperunan täytteeseen tai kiusauksiin sekä ylikypsä kinkku (yli 80 astetta sisälämpö) on mitä parhain Pulled porkin raaka-aine. Voit myös leipoa herkullisen kinkkupiirakan. Lisää vain täytteeseen ranskankermaa tai vaikkapa turkkilaista jogurttia. Kevyempi vaihtoehto on käyttää ylijäänyt kinkku tai kalkkuna salaatin kanssa.

Joulun kalat taipuu moneen

Joulupöydässä silli tarjoillaan usein sellaisenaan, mutta joulun jälkeen siitä voi taikoa vaikkapa herkullisen Janssoninkiusauksen. Hyödynnä myös muut joulupöydän suolaiset kalaherkut: kylmäsavulohesta ja mädistä saa vaikka mitä: blinin tai uuniperunan täytteitä, suolaisia rullia rieskan tai tortillan välissä tai suolaisia piirakoita. Kalan kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana ja siksi juuri kuumennettavat ruoat ovat parhaita tähderuokia kalasta.

 

Piparit juustokakun keksipohjaksi

Tähdepiparit voi käyttää erilaisiin jälkiruokiin. Taio ylijäämäpipareista herkkuja vaikkapa Uudenvuoden juhliin! Pipareista saa jouluisen pohjan juustokakulle. Murenna piparit ja sekoita sulatettuun rasvaan. Tee perinteisen ohjeen mukaan ja lisää pinnalle glögihyytelöä.

 

Laatikoista huippuleipää

Joulun juureslaatikoista (porkkana, peruna, lanttu) saa mahtavaa hyötykäyttöä lisäämällä ne leipätaikinaan. Perinteisesti erilaisia puuroja käytetään taikinapohjissa, mutta juureslaatikot sopivat tarkoitukseen erinomaisesti. Tee vaikka tuliainen Uudenvuoden juhliin.

9 kommentit

Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Pe, 2015-01-02 16:30
Malaikan kanssa samoilla linjoilla. Meillä ei tosin sellaisia onneksi olekaan. Tuunaan mielestäni hyvin kaikki tähteet. Eilen söimme laatikkokimaraa,jossa oli peruna-,porkkana ja lanttuomenalaatikkoa kerroksittain savukalaa kanssa. Koko komeus uuniin ja vähän juustoraastetta päälle. Tosi hyvää tuli,suosittelen.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ma, 2015-02-16 05:37
Joulun tähderuuat on tullut hyvin hyödynnetettyä.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ke, 2015-02-18 11:29
Jouluruokia ei paljon tähteeksi jää. On ne vaan niin hyviä.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ma, 2015-02-23 07:24
Hyvin tuli hyödynnettyä joulun tähderuuat.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

To, 2015-05-21 16:53
Tähteitä ei juuri jää yli.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

To, 2015-05-21 16:53
Tähteitä ei juuri jää yli.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2016-01-05 03:00
Tällä kertaa kinkkua ei jäänyt muruakaan. Laatikoita käytin rieskoihin ja leipään.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ti, 2016-01-05 04:33
Kinkkua oli sopivasti.
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Ke, 2016-01-06 11:19
Niin oli, kinkkua sopivasti. (Tehdään mieluummin nyhtöpossu tuoreesta lihasta.)