Etusivu Artikkelit Sesongit Karkki vai kepponen? Karmivat vinkit Halloween-juhliin!

Karkki vai kepponen? Karmivat vinkit Halloween-juhliin!

Halloween-kattaukseen valitaan tummia sävyjä ja kynttilöitä. Perinteisten kurpitsalyhtyjen ohella voit piristää tarjoilupöytää vaikkapa pääkallonmuotoisilla jääpaloilla ja jätesäkkikoristeilla.
 

Kampin kauppakeskuksen Tiimari on saanut ylleen Halloween-asun. Katosta roikkuu pääkalloja, kurpitsalyhdyt irvistävät rivissä ja myyjät ovat pukeutuneet karmimiin naamiaisasuihin.

– Liikkeessämme vierailleet amerikkalaisasiakkaat kehuivat taannoin upeaa koristeluamme, myyjä Marjo Lindfors hymyilee.

Amerikkalaisjuhla näyttää rantautuneen Suomeen pysyvästi, sillä Halloween-rekvisiitan menekki on Lindforsin mukaan suuri. Valikoima kasvaa vuosi vuodelta. Kurpitsalyhdyt ovat hittituote, jota menee eniten kaupaksi. Lisäksi Tiimarista haetaan askarteluideoita koristeluun ja kattaukseen. Henkilökunta opastaa mielellään vaikkapa kasvomaalausten loihtimisessa.

– Helppokäyttöisillä kasvomaaleilla saa kammottavan Halloween-lookin ilman, että tarvitsisi osata avaruustiedettä, Lindfors rohkaisee.

Yksi idea on askarrella jätesäkeistä suikaleita, jotka voi ripustaa kattoon tai oviaukkojen ylle. Kattaukseen puolestaan valitaan tummia sävyjä, kuten mustaa tai tummanviolettia. Pienten bileissä suositaan myös värikkäitä, haamu- tai merirosvokuvioituja lautasia sekä mukeja.

– Meiltä löytyy kaikkea aina pääkallonmuotoisista jääpalamuoteista Halloween-muffinsivuokiin, hän vinkkaa.
 

Tekohampaat kadoksissa

Lindfors on huomannut, että lasten naamiaisasuja menee paljon. Aikuiset sen sijaan pukeutuvat hillitymmin ja suosivat peruukkeja tai hattuja. Pirunsarvet ovat kestosuosikki, jotka on helppo sujauttaa päähän, vaikka muuten karsastaisi räväkkää naamioitumista.

– Noita-asut tuntuvat olevan pikkutyttöjen suosiossa, pojat puolestaan pukeutuvat viittaan ja päähineeseen tai merirosvoiksi. Tekohampaita on moni käynyt kysymässä, mutta niitä emme ikävä kyllä tänä vuonna saaneet, hän harmittelee.

Halloweenia vietetään Pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Ovelta ovelle kiertävät ”Karkki vai kepponen?” -mantraa hokevat lapset ovat meillä kuitenkin vielä melko vieraita. Sen sijaan monet järjestävät naamiaiskutsuja ja teemabileitä. Lindforskin otti varaslähdön Halloween-riehaan jo viime viikonloppuna.

– Pukeuduimme ystäväporukan kanssa teemaan sopivasti. Koristauduimme myös Halloween-maskein. Saimme muutamia pitkiä katseita öisessä kaupungissa, mutta ei meitä sentään baarin ovelta käännytetty, hän nauraa.

Näin valmistat kurpitsalyhdyn itse:

Kurpitsalyhty

  1. Leikkaa kokonaisen kurpitsan yläosasta ympyrän muotoinen kansi irti.
  2. Ala kovertaa sisusta varovasti veitsellä. Kaavi hedelmäliha sitä mukaa lusikalla talteen. Täytteen voit käyttää esimerkiksi kurpitsamuffineihin– tai keittoon.
  3. Piirrä tussilla kurpitsan kylkeen suu ja silmät. Leikkaa sitten varovasti veitsellä piirrosten mukaan palat pois.
  4. Puhdista talouspaperilla kurpitsan ontto sisäosa ja aseta sinne tuikkukynttilä.

Katso Halloweeniin sopiva ruokaohjeemme Mausteinen kurpitsakeitto täältä!
 

2 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2015-02-17 04:47
Amerikkalaista hapatusta. Eipä voisi vähempää kiinnostaa.
Käyttäjän Pirttihirmu kuva

Pirttihirmu

La, 2015-05-09 18:32
Tekee tuloaan Suomeen sitkeästi.