Etusivu Artikkelit Sesongit Kevät keikkuen tulevi…

Kevät keikkuen tulevi…

krookus

… ja huimasti etuajassa tänä vuonna! Crème Bonjourin keittiöhenkilökunta bongasi viime viikolla nämä ylläolevat krookuksenvarret työmatkallaan. Ymmärrän, että monille aikainen kevään saapuminen on hirmuinen pettymys: vielä kun pitäisi päästä hiihtämään ja luistelemaankin! Mutta on myös niitä, jotka kiittelevät vähälumista talvea ja lupausta varhaisesta keväästä. Niin tai näin, kevään ehdoton kohokohta on pääsiäinen ja nythän elämmekin parhaillaan pääsiäiseen laskeutumista ja paastonaikaa, joka alkoi laskiaisesta.

Tätä paastonaikaa voi kunnioittaa vaikka lisäämällä enemmän kasviksia ruokavalioon. Erilaiset kasvissosekeitot keventävät sopivasti, mutta ovat usein myös niin herkullisen kauniin värisiä, että myös ulkonäöllään piristävät perheen ruokailua! Erilaiset juurekset sopivatkin hienosti kasvissosekeiton pohjiksi, ja käyttämällä maustettuja Crème Bonjour Cuisine 13% ruokakermoja saat kermamaista pyöreyttä ja makua keittoihisi. Tässä yksi oma suosikkini, chilillä ja paprikalla maustettu myskikurpitsakeitto:

Tarvitset:

noin kilon myskikurpitsaa

400 g jauhoista perunaa

pari shalottisipulia

Knorr Fond du chef-kasvisliemi

vettä

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä

puolikkaan limen mehu

1 tl juustokuminaa

1 prk Crème Bonjour Cuisine 13% Paprika & Chili ruokakermaa

½ dl kookoshiutaleita per ruokailija

Tee näin:

Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi, kuori perunat ja shalotit, pienennä hieman ja laita kattilaan. Lisää vettä, ei ihan kokonaan peittäen kasvikset, kasviliemi, juustokumina, suolaa ja pyöräytys pippurimyllystä. Keitä kasvikset pehmeiksi. Soseuta. Aseta kattila takaisin liedelle ja lisää Crème Bonjour Cuisine 13% Paprika & Chili ja lämmitä, mutta ei tarvitse enää keittää. Lisää puolikkaan limen mehu.

Paahda kookoshiutaleet kuivalla paistinpannulla varoen kuitenkaan polttamasta niitä. Ripottele hiutaleet keiton pinnalle lautaseille ja tarjoile heti.

Toinen herkullinen kasvissosekeitto, tämä maa-artisokasta, löytyy Pinterestistämme:

https://fi.pinterest.com/pin/432416001697161313/

Nyt kannattaa muutenkin tutustua Crème Bonjourin Pinterestiin (fi.pinterest.com/cremebonjourfi) ja ruveta seuraamaan sitä, niin saat hyviä vinkkejä niin arki-, kuin juhlaruokailuunkin!

Paastonaika loppuukin sitten herkutteluun lampaalla ja aina niin ihanalla pashalla. Tässä ohje ihanaan kevyeeseen pashavaahtoon:

 

Tarvitset:

1 prk Flora Vispi 20%

1 dl kreikkalaista jugurttia

1 prk Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa

1 sitruunan mehu

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl mantelirouhetta

1 prk (80g) sukaattia

20 g rusinoita

1 (luomu) appelsiininkuori ja mehu

Tee näin:

Raasta appelsiinin kuori talteen, purista mehu. Laita rusinat likoamaan appelsiinin mehuun. Vatkaa Flora Vispi 20% vaahdoksi, lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri, jugurtti ja tuorejuusto vatkaten hyvin. Sekoita sekaan mantelirouhe, sukaatti ja rusinat mehuineen. Sekoita. Jaa kulhoihin, ripottele appelsiininkuori päälle. Tämän herkun voit hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan vieraita jo vaikka edellisenä päivänä.

Herkullista pääsiäisen odotusta Crème Bonjourin keittiöstä!

8 kommentit

Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ke, 2015-03-11 15:48
Kurpitsasosekeittoa tulee useinkin tehtyä syksyllä. Olisikohan odotettavissa jossain vaiheessa Crème Bonjour- tehtävä. Kivalta reseptiltä vaikuttaa tuo pashavaahto.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

To, 2015-03-12 09:13
Ihania keväisiä reseptejä on kiva katsella ja haaveilla keväästä eteläiseen tapaan. On tämä rakas Suomenmaa niin pitkä, että etelässä leskenlehdet kukkii ja me täällä 1000 km päässä katselemme upeita metrisiä hankia. Perässä tullaan, aurinko paistaa ja sulattaa hanget tuossa tuokiossa ( n.reilun kuukauden kuluttua) saattaa olla pälviä.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

To, 2015-03-12 10:37
Ei ole tuota myskikurpitsaa tullut kokeiltua. Mukavan tuntuinen ohje. Pitääkin rueta katselemaan myskikurpitsoja sillä silmällä. Kookoshiutaleita en tosin välttämättä ripottelisi keiton päälle.
Käyttäjän VilmaJane kuva

VilmaJane

To, 2015-03-12 18:54
Nam, ihan herahti vesi kielelle! Tääläkin päin on muuten bongattu jo krookuksen ensimmäiset varret :)
Käyttäjän Desi kuva

Desi

To, 2015-03-12 20:52
Keväänkeltaisia herkkuja.
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Pe, 2015-03-13 09:31
Pashaa voisi tehdä jo nyt, viikonloppuna. Huomenna?
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Ma, 2015-03-23 10:31
Pasc
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Ma, 2015-03-23 10:34
Anteeksi... Pashaa... Siis pashaa, pashaa syötiin eilen sunnuntailounaalla broilerikastikkeen jälkiruoaksi.