Etusivu Artikkelit Sesongit Korpikeittiö kutsuu kokkaamaan!

Korpikeittiö kutsuu kokkaamaan!

Kokkaaminen luonnossa on loistava tapa ravistella arjen rutiineja ja saada koko perhe tai ystäväporukka osallisiksi ruoan valmistushetkeen. Oli kyseessä sitten lyhyempi päiväretki tai viikon mittainen vaellus, on huolellinen esivalmistelu onnistuneen kokkaamisen perusta. Pidemmällä reissulla on vielä tärkeämpää miettiä annoskoot, raaka-aineet, valmistus- ja ruokailutavat perusteellisesti ennen retkelle lähtöä. Liian painavaa rinkkaa tai turhia raaka-aineita ei kannata selkäänsä nostaa.

Luonto vaikuttaa myös ruoan makuun ja ruokailuelämykseen.  Ruokalaji, joka ei kotona herätä suuria tuntemuksia, saattaa luonnonhelmassa olla suurtakin suurempi herkku. Luonnon äänet, tuoksut, säätila ja maisemat täydentävät ruokailukokemusta ja tekevät siitä joka kerta erilaisen.

Vaikka kyseessä olisi vain päiväretki läheiselle luontopolulle, kannattaa haastaa itsensä pakkaamalla reppuun perinteisen makkarapaketin lisäksi, vaikka folioon käärittyjä perunoita. Ne kypsyvät nuotiossa lähes samaan tapaan kuin uunissa ja maistuvat herkullisilta esimerkiksi kermaviilikastikkeen kera. Myös pieneen tilaan sujahtava retkipaistinpannu on hyödyllinen investointi retkeilijälle, siinä voi paistaa esimerkiksi letut retkinuotiolla tai kotipihan grillissä. Pannulle kaadetun taikinan sekaan voi paistamisen loppuvaiheessa ripotella vaikka kourallisen lähimaaston mustikoita, niin herkullinen retkijälkiruoka on valmis! Ja lettutaikinahan kulkee retkelle kätevästi mukana muovipullossa, josta sitä on myös helppo annostella pannulle.

Reput selkään ja retkelle nauttimaan puhtaasta luonnosta sekä ruoasta!

4 kommentit

Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

To, 2015-02-26 07:16
Nuotiopannukahvit ja makkarat marjareissuilla on ehdoton juttu.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Su, 2015-03-08 02:29
Suomalainen metsä itsessään on jo niin rauhoittava ympäristö. Hiljaisuus , rauha ja kiireettömyys. Mikäpä se on eväitä ja kahvia nautiskella luonnon helmassa.
Käyttäjän Api kuva

Api

Ke, 2015-05-13 21:04
Metsässä ruoka maittaa!
Käyttäjän Api kuva

Api

Ke, 2015-05-13 21:05
Metsässä ruoka maittaa!