Etusivu Artikkelit Sesongit Raikkaista juomista helpotusta helteeseen

Raikkaista juomista helpotusta helteeseen

jäätee

Kuumina kesäpäivinä kannattaa pitää huolta riittävästä nestetankkauksesta. Raikkaat boolit, kylmät jääteet, espanjalaiseen tapaan tehdyt sangriat ja pehmeät smoothiet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

 

Marjaisat, hedelmäiset ja yrteillä maustetut juomasekoitukset ovat erinomaisia vaihtoehtoja kuuman kesäpäivän viilennykseksi. Jääkylmä vesi, makeat mehut ja valmiit limonadit ovat hyviä ja nopeita vaihtoehtoja, mutta kun ne alkavat kyllästyttää, kannattaa kesäjuomat sekoitella itse kauden parhaita raaka-aineita hyödyntämällä.

 

marjaisa jäätee

Jäätee viilentää helteellä

Hyvä ja raikas vaihtoehto kesän janojuomaksi on jäätee. Kokeile esimerkiksi alkoholitonta marjaisaa jääteetä, joka valmistetaan karpalo- ja sitruunamehusta sekä mustaherukkatiivisteestä. Makua juomaan tuo Lipton Forest Fruit Tea ja näyttävyyttä tuoreet mansikat. Hedelmäisestä mausta pitävät sekoittelevat jääteensä limemehusta, päärynämehutiiviisteestä ja Lipton Peach Mango Tea -pusseista. Juoma koristellaan mango- ja limelohkoilla.

 

alkoholiton booli

Sekoittele kesäjuoma seljankukkamehusta

Seljankukkamehu on edelleen trendikäs vaihtoehto kesäisen raikkaissa drinkeissä. Sitä voi sekoittaa vaikka alkoholittomaan booliin, johon lisätään myös Lipton Green Orient teetä, omenamehua ja omenavissyä. Näyttävyyttä booliin tuovat karambola-, verigreippi- ja limelohkot. Raikas kesäbooli puolestaan sisältää Lipton Tropical Fruit teetä, sitruunan ja verigreipin mehuja sekä ananaslimsaa.

 

green tea cosmo

Teellä maustettua smoothieta brunssipöytään tai jälkiruoaksi

Pirtelöt, smoothiet ja fruitiet sopivat paitsi janonsammuttajaksi myös aamupalalle, ruokaisalle brunssille, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Kokeile vaikka mustaherukkasmoothieta, joka saa makua Lipton Blue Fruit teestä. Juoma viimeistellään Flora Vanillalla. Erinomainen juhlien alkujuoma on Green tea cosmo. Se valmistetaan Lipton Mandarin Orange maustetusta vihreästä teestä sekä lime- ja karpalomehuista. Juoma sekoitetaan shakerissa ja tarjoillaan limen kuorella koristettuna.

 

Sangria Ideakeittiön tapaan

Alkujaan Espanjasta tullut sangria on juoma, johon kuuluu olennaisena osana punaviini, sitrusjuoma ja viipaloidut hedelmät. Ideakeittiön versiossa punaviinisangriaan sekoitetaan myös vesimelonilikööriä ja haudutettua teetä. Kokonaisuus viimeistellään vadelmavissyllä. Kuohuviinipohjainen sangria puolestaan syntyy puolestaan kurkusta, inkivääristä ja haudutetusta Lipton Berry Bliss teestä. Kokonaisuus viimeistellään alkoholittomalla inkiväärioluella sekä inkiväärilastuilla, kurkkuviipaleilla ja limelohkoilla.

 

Vinkit punaviini- ja kuohuviinisangrioiden tekemiseen alla olevista videoista.

 

8 kommentit

Käyttäjän Justiina kuva

Justiina

To, 2015-07-09 13:33
Raikkaan näköisiä juomia, helteet vaan puuttuu.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

To, 2015-07-09 19:19
Nyt ei puutu kuin ne hellepäivät, juomavinkkejä olis tarpeeksi ja lisää varmaan tulee resepteihin kisan myötä. Ihanat kuvat artikkelissa.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Pe, 2015-07-10 08:07
Oikein houkuttelevia.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Pe, 2015-07-10 15:36
Raikkaita juomia.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-07-10 23:12
Hyviä kuvia!
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-07-10 23:12
Hyviä kuvia!
Käyttäjän Desi kuva

Desi

La, 2015-07-11 08:40
Viimeisen päälle hienot kuvat.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

To, 2016-01-07 07:36
Raikkaita juomia.