Etusivu Artikkelit Tänä helluntaina et jää heilatta!

Tänä helluntaina et jää heilatta!

Tarjoa treffiseuralaisellesi oikeanlainen ateria. Samalla varmistat heilakkaan kesän, mikäli on uskominen kansanperinnettä.

Helluntaista on kansanperinteen mukaan ennustettu kesän säätä. Myös rakkauselämän enteitä on voinut aavistella helluntain heilatilanteen mukaan. ”Jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä”, lienee jokaiselle tuttu lausahdus.

Mutta mistä niitä heiloja sitten löytää? Siihen on vaikea antaa vastausta. Helpompaa on kertoa, miten mahdollinen heila pidetään tyytyväisenä? Ruoalla tietenkin.

- Hyvä treffiruoka on yksinkertaista ja hyvää. Ehkä äyriäisiä, koska ne lisäävät seksuaalisuutta. Sanotaan vaikka simpukkapasta, palkitun tamperelaisen ravintola Tiiliholvin keittiömestari Jarkko Mattila ehdottaa.

Äyriäisten lisäksi afrodisiakeja eli rakkauden tuntemuksia lisääviä ruoka-aineita ovat muun muassa viikuna, avokado, chili, rosmariini, vesimeloni, valkosipuli ja suklaa. Osa ruoka-aineista sisältää runsaasti terveellisiä ainesosia, toiset taas stimuloivat mielikuvitusta (Sumari, 2008).

Huomioi seuralaisesi makutottumukset

Ensimmäisillä treffeillä saattaa olla kiusallista joutua syömään ruokaa, joka sotkee suupielet ja pahimmassa tapauksessa osan kasvoista. Huomioon kannattaa ottaa myös seuralaisen makumieltymykset.

- Jos mies tekee naiselle esimerkiksi oman mielen mukaista ruokaa, voi tämä olla liian rasvaista toiselle osapuolelle. Sanoisinkin, että liian raskas ruoka on huonoa treffiruokaa, Mattila pohtii.

Mies on huomannut kevään kirkastuessa kahden hengen pöytäseurueiden lisääntymisen ravintolassa. Ihmiset ovat siis heränneet etsimään heilaa itselleen.

- Ehkä hieman enemmän on ollut kahden hengen pöytiä, joista voisi ajatella, että pari on treffeillä. Ja ehkä se tästä vielä vähän vilkastuu kesää kohti.

Mattila ei ole työurallaan törmännyt tilanteeseen, jossa treffiseuralaiselle pyydettäisiin yllätyksiä henkilökunnalta. Sen sijaan yksi kosinta on ollut.

- Sormus on hyvä laittaa näkyville johonkin kiinteään ruokaan. Vaikka jälkiruokaan, jossa on moussea päällä ja sormus töröttäisi siinä. Ettei vain käy niin, että kosittava hotkaisee sen vahingossa suuhunsa.

Näin sulatat treffikumppanisi sydämen

Ideakeittiö haluaa kannustaa heilan etsijöitä kokeilemaan afrodisiakien voimaa käytännössä.

alkuruoka

Alkuruoaksi voi tarjota avokado-melonisalaattia tai chilikatkarapuja.

pääruoka

Pääruoaksi ehdotamme äyriäisnuudeleita tai broileriwokkia. Nämä ruoat sisältävät useita afrodisiakeja, kuten simpukoita, korianteria, valkosipulia ja chiliä. Lienee kuitenkin syytä tarjota seuralaiselle mahdollisuus haarukan ja veitsen käyttöön, ettei pitkien nuudeleiden syömisestä tule kiusallista.

jälkiruoka

Jälkiruokavaihtoehdoissa pääraaka-aineena on mansikka. Suklaafonduessa dipatut hedelmät ja marjat antavat mahdollisuuden leikittelyyn. Seuralainen tuskin kieltäytyy, vaikka rohkaisisit mielesi ja tarjoaisit hänelle suklaakuorrutetun mansikan haukattavaksi. Ja jos kieltäytyy, ei ruoalla ehkä tilannetta olisi pelastettu alunperinkään.

Lähteet:

Sikke Sumari: Aistien keittiössä, WSOY 2008

http://www.eatsomethingsexy.com/wordpress/aphrodisiac-foods/

4 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2015-03-17 05:02
Suklaa toimii aina.
Käyttäjän VilmaJane kuva

VilmaJane

Ti, 2016-01-05 02:11
Hauska juttuidea :D
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Ke, 2016-01-06 11:15
Hyvä, Sikke.
Käyttäjän Pirttihirmu kuva

Pirttihirmu

Ke, 2016-01-06 23:13
Hyvää luettavaa :)