Etusivu Artikkelit Vierasblogi
30 Jou
10
kreetta jarvenpaa

Ruokavalokuvaaja Kreetta Järvenpää on myös bloggaaja, taidemaalari ja keraamikko. Millaista on ruokakuvaajan arki ja mitä kaikkea ruoan kuvaaminen sisältää?

11 Jou
9
Fredags Flaskan – Perjantaipullo

Perjantaipullo, miten valita hyvä viini, viini joka sopii illallisen kanssa hyvin yhteen tai mikä on hyvä seurusteluviini? Minun on aavistuksen vaikea uskoa, mutta päivän suositus on Merlot viini.

28 Jou
11
ilotulitus

Uuden vuoden vaihteessa on aina vaan jotain taianomaisuutta. Sitä miettii miten tämä kulunut vuosi on mennyt ja uudelle vuodelle toivotaan joko samaa hyvää tai jotain vielä parempaa tulevaksi.

23 Mar
8
uniikki

Rap-artisti Uniikki eli Dan Ahti Tolppanen on ruokaihminen suurella sydämellä.Rap ja ruoka ei ole kovin yleinen yhdistelmä, mutta Uniikki kaataa ennakkoluuloja ja rikkoo rajoja.

20 Mar
6
#dijonK

Sunnuntaina Henri Alén twiittasi häshtägillä #DijonK kana reseptin kokojyvä dijon sinapilla. Resepti on erittäin helppo mutta sitäkin herkullisempi. Tänään lounaaksi testasin reseptin ja täytyy sanoa, että hyvää oli.

12 Mar
10
pasta

Näin se vaan on kääntynyt tämäkin vuosi sinne pimeimpään vuodenaikaan. Joulu, ja sen valmistelut, lähestyy tuoden ihanan valopilkun tähän vuodenaikaan. Mutta, myös hyvällä ruoalla voi mieltä piristää, mikäli sille tuntuu olevan tarvetta.

3 Mar
18
Ahkku ihmemaassa

Syksyn ehdoton ykköstapahtuma on minulle Helsingin kirja-, ruoka- ja viinimessut, joille matkustin odotuksesta pulleana tänäkin vuonna. Messujen alkupäivät vietin kirjamessupuolella kuunnellen ja katsellen, tutustuen uutuuksiin ja tavaten vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia.

20 Lok
3
montalcino

Brunello di Montalcino on yksi Italian tunnetuimpia viinejä, toki Chianti on vielä aavistuksen tunnetumpi, mutta laatukriteerit Brunello di Montalcinon kohdalla ovat huomattavasti tiukemmat.

7 Lok
13
maa-artisokka

Kynttilät, villasukat ja sosekeitot, siinä varmoja syksyn merkkejä! Viimeistään siinä vaiheessa tiedät syksyn saapuneen, kun kaipaat näitä lämmittämään iltojasi. Sosekeittoja on mukava tehdä, makuvariaatiot ovat niin moninaiset!

11 Syy
6
olut

Inkivääri on pitkään ollut Euroopassa yleinen alkoholijuomien ja oluen mauste. Inkivääristä valmistetaan myös inkivääri limonadia – Ginger Alea ja käymisteitse inkivääriolutta – Ginger Beer.

4 Kes
3
HK Lihakoulu

Lihakoulun blogi on jälleen etuoikeutettu, sillä vieraaksemme saapuu keittiömestari Tomi Björck. Tällä kertaa Tomi grillaa monelle hieman tuntemattomampaa ruhonosaa: Viljaporsaan Flatbonea.

29 Huh
18
kuohuviinejä vappuun

Vappuna herkutellaan pitkin päivää. Kevään juhla korkataan käyntiin kuohuvalla, mutta ruoan kera maistuvat myös puna- ja valkoviinit. Ohessa viinikattaus vappupäivän piknikille. Listalta löytyy myös kätevä hanapakkausviini.

19 Maa
8
Italia

Vajaan neljän tunnin yöunien jälkeen oli aika nousta ja lähteä matkalaukkujen kanssa kohti bussipysäkkiä. Kello oli vähän yli viisi aamuyöllä ja väsymystä oli havaittavissa. Oltiin ajoissa kentällä ja...

16 Maa
9
Richard McCormick

Helsingissä vihmoi kylmää sadetta, mutta Sörnäisissä Teurastamolla sijaitsevalla Flavour Studiolla oli tunnelma mitä lämpimin. Olin saanut kutsun mukaan rennolla meiningillä pidettävään Richard McCormickin kokkikouluun, jonka järjesti Hellmann´s - maailman kuuluisin majoneesi!

19 Tam
7
retro

Nykyisin tuskin kukaan itseään kunnioittava pitävä ihminen laittaa suuhunsa palaakaan, ennen kuin annoksesta on kuvattu edustava otos ja se on postattu Facebookiin sekä Instagramiin ja ties minne elämäntapablogiin. Itsekin tokaisin joskus että, "ennen ei syödä kun on kuvattu!"

18 Jou
4
Joulu Lapista Karibialle

Tavoite valmistaa jouluinen annos banaanista, suklaakonvehdista, kylmäsavulohesta, limestä ja porosta oli todellinen haaste.

15 Jou
4
Keittokirja joululahjaksi? Vai sujahtiko sittenkin omaan hyllyyn…

Olen yleensä sitä kotikokkityyppiä, joka kehittää itse reseptejä, ottaa ideoita lehdistä ja ravintoloista, mutta ei niinkään lue keittokirjoja tai selaa reseptejä netistä. Tänä syksynä kuitenkin aloin selaamaan hyllyssä pitkään pölyttynyttä Italialaissuomalaista keittokirjaa (Chef on the Road), yllätyksekseni kirja oli täynnä mahtavia ohjeita ja sain siitä paljon inspiraatiota.

12 Jou
2
Joulunalustunnelmaa Zurichissä

Suuntasin pitkäksi viikonlopuksi minulle rakkaaseen Sveitsiin ja Zurichiin. Viime kerrasta onkin jo pari vuotta, eli aivan liikaa. Sveitsin kaupunkien joulumarkkinat ovat tunnelmallisia ja täynnä kaikkia jouluherkkuja. Niin ja tietysti glühweinia terästyksellä ja ilman.

4 Jou
4
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -  Aito balsamico

Moni tuntee marketeista löytyvän Balsamicon, ruokakaupan versio Balsamico poikkeaa kuitenkin suuresti alkuperäisestä Modenalaiaisesta Balsamicosta.

19 Mar
8
Beaujolais Nouveau

Beaujolais Nouveau on ranskalainen Beaujolais-alueen viini joka valmistetaan Gamay-rypäleestä. Nouveau -viini on valmistettu kuluvan vuoden sadosta ja se päästetään markkinoille aina marraskuun kolmantena torstaina, joka on yksi viinivuoden tärkeimpiä päiviä. Pirteän raikas Beaujolais Nouveau ei tarvitse seurakseen kravattia tai lakeerikenkiä, saatikka vakavaa ja analysoivaa mieltä.

19 Mar
7
Lipton blogi

On kahvi-ihmisiä ja teeihmisiä. Ja sitten on meitä sekakäyttäjiä. Minulle kahvi kuuluu aamurutiineihin. Tee taas liittyy nautiskeluun; rauhalliseen omaan aikaan, ystävyyteen, iltapäivähetkeen koulusta palanneen esikoisen kanssa.

5 Mar
2
Isänpäivä

Isänpäivän tarkoitus on lähentää isän ja lapsien välejä, sekä korostaa isän merkitystä perheen arjessa. Nykyään isän rooli arjen askareissa on huomattavasti lähempänä kuin ennen. Muistan, kun oma isäni kertoi odottaneensa työpaikalla soittoa sairaalasta, tuliko tyttö vai poika?

23 Lok
3
Ideakokki-kilpailu ja "Malaikan maut"

Mitä syntyy, kun yhdistetään maapähkinävoi, nahkiainen, ryynimakkara, siskonmakkara sekä suklaamurot? Tähän saatiin vastaus aikaisemmin tällä viikolla, kun Ideakeittiön kokki otti Ideakokki-kilpailun haasteen vastaan.

21 Huh
4
Kakkumestari rentoutuu leipoen

Kirkkonummelaisen vartijan, Mari Joen, 39, kakkublogi Cake Wizardry on huikeaa katsottavaa. Käsitöistä innostunut nainen on jalostanut kakkujen koristelun sellaiselle asteelle, että leipomuksia ei melkein raaskisi leikata lainkaan!

Alunperin Marin sai kakkuja koristelemaan työkavereiden hääkakkutilaus 7 vuotta sitten. Parin toiveena oli kolmikerroksinen suklaakakku, joka olisi päältä valkoinen, mutta ilman kermavaahtokuorrutusta.

21 Lok
2
Sporttinen Laura Lepistö kertoo ruokavaliostaan: Yksi inhokkiruoka ja herkkupahe

Ex-taitoluistelija Laura Lepistöä ei saisi sohvaperunaksi tekemälläkään.  Kaikkiruokainen nainen myöntää kuitenkin omaavansa ainakin yhden herkkupaheen.

Suomalaiset tuntevat Laura Lepistön menestyvänä taitoluistelijana. Kilpauransa vuonna 2012 lopettanut 25-vuotias Lepistö ehti napata urallaan niin EM-kultaa kuin MM-hopeaakin. Suomalaisten sydämiin luistellut kaunotar ei kuitenkaan ole jättänyt jääkenttiä lopullisesti. Tällä hetkellä Lepistö toimii julkkiskilpailijoiden päävalmentajana Nelosen Dancing on Ice -ohjelmassa.

16 Syy
2
Supermarjon vinkit arjenhallintaan: Yhdessäoloa, ennakkosuunnittelua ja vaihtelua arkeen

Television Supermarjona tunnettu perheenäiti Marjo Niittyviita kertoo, miten työntäyteisestä arjesta selviää ilman stressiä.

8 Huh
1
Raimo Helminen

Jääkiekkoikoni  ja vuoden 1995 maailmanmestari Raimo ”Raipe” Helminen kertoo suhteestaan ruokaan.

1 Huh
5
Ruokaa hauskasti: Askartele vihanneslegoja, pullaeläimiä ja nakkispagettia

Ruoanlaiton ei aina tarvitse olla pelkkää kauhan varressa hikoilua. Pienellä luovuudella ruoasta voi tehdä koko perheen hauskan harrastuksen.

Suomen suosituinta leivontayhteisöä työkseen pyörittävä Sini “Kinuskikissa” Visa puuhastelee mielellään keittiössä myös lastensa kanssa. Kuusivuotiaat kaksostytöt toimivat reippaina leivonta- apulaisina ja askartelevat ruoasta omia taideteoksiaan.

24 Jou
1
Keihäsmies Antti Ruuskanen metsästää ruokansa itse

Olympiamitalisti Antti Ruuskanen laittaa ruokaa itse metsästetyistä ja kalastetuista raaka-aineista. Herkkuruokana miehellä on monelle täysin vieras mykysoppa.

– En harrasta mitään poppakonsteja, vaan pyrin tekemään monipuolista kotiruokaa. Pääasiassa teen riista- ja kalaruokia, kertoo keihäänheiton olympiapronssimitalisti Antti Ruuskanen.

14 Mar
1
Millaisista aineksista syntyy hyvä ruokablogi?

Suositun Dinner4u2:n bloggaajat paljastavat reseptin onnistuneeseen bloggaukseen.

 

Grilikasvikset– Aito kiinnostus aihepiiriä kohtaan on kaiken a ja o. Oma innostus välittyy lukijoille ja tempaa mukaansa, tiivistää Mirka Laine.

24 Lok
1
Marja Hintikka: “Oscar-voitto vei gourmet-ravintolaan”

Tv-kasvo lyö vuosittain vetoa ystäviensä kanssa parhaiden elokuvien palkinnoista. Voittajalle kustannetaan illallinen gourmet-ravintolassa.

– Olen voittanut monta kertaa, joten harrastus on kannattanut, iloitsee TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Marja Hintikka, 34.

Töitä enemmän kuin omiksi tarpeikseen haaliva nainen suhtautuu ruokaan intohimoisesti. Kotikeittiössä usein hääräävä Hintikka rakastaa aamiaisia ja brunsseja.

8 Lok
2
Anne Kukkohovi paljastaa upean ulkomuotonsa salaisuudet

Juontaja–malli Anne Kukkohovi vaalii hyvinvointiaan oikeilla elintavoilla, muttei suostu näkemään nälkää ulkonäkönsä vuoksi. Kaunotar ei liiemmin piittaa vihanneksista ja sortuu kiireen keskellä karkkiin.

 

– Minun ei tarvitse nähdä nälkää pysyäkseni hoikkana, sillä olen aineenvaihduntani on vilkas. Osa ihmisistä on rakenteeltaan luonnostaan hoikkia ja minä kai kuulun heihin, vakuuttaa juontaja–malli Anne Kukkohovi iloisesti.

24 Syy
2
Salkkareiden kuvauksissa kuluu tonnikaupalla leipää ja kahvia

Ideakeittiö vieraili hittisarja Salattujen elämien kulisseissa ja katsasti, mitä näyttelijät pitkien kuvauspäiviensä aikana syövät.

 

– Päivä alkaa parhaiten puurolla, tietää näyttelijätär Anneli Ranta.

– Ilman aamiaista ei herää kunnolla, komppaa vastanäyttelijä Jarmo Koski.

13 Elo
1
Elena Leeve

Näyttelijä Elena Leeve tankkaa esitysten väliajoilla keitettyjä kananmunia ja kahvia. Hän syö lähes joka päivä ulkona, muttei ole koskaan laihduttanut roolejaan varten.

Näyttelijä Elena Leeve ei juurikaan viihdy keittiössä, mutta silloin tällöin hän saa ”kokkauspuuskia.” Tuolloin hän loihtii soija–makaronilaatikkoa, jota nautitaan ystäväporukan kesken. Pääosin Leeve kuitenkin syö ulkona.

– Minulle ruoka on pitkälti polttoaine, joka auttaa jaksamaan töissä, hän tiivistää.

23 Hei
3
Keittiöiden Peter Pan – Top Chef -Teemu ei halua kasvaa aikuiseksi

Sympaattinen raumalaiskokki viihtyy huippukeittiöissä, koska kurinalaisuudestaan huolimatta siellä vallitsee poikamainen tunnelma.

Top Chefiksi kruunattu Teemu Laurell, 27, toivoo, että hänet muistettaisiin hyvästä ja kauniista ruuasta. Televisiokatsojat hän hurmasi aidolla olemuksellaan sekä hassulla, suomenkieltä vain etäisesti muistuttavalla raumalaismurteellaan.

– Ruudussa olisi pitänyt olla suomi–rauma -tekstitykset, hyvätuulinen Teemu vitsailee.

16 Toukokuu
3
Äidin kaalilaatikkoa puolukkahillolla, kiitos!

Top Chefistä tuttu Lasse Lindström kokkaa Michelin-keittiössä, mutta miehelle itselleen maistuu äidin tekemä kaalilaatikko.

Lasse Lindström tuli suomalaisille tutuksi tv-reality Top Chefin myötä. Michelin-ravintola Luomossa kokkaava Lindström hävisi finaalissa täpärästi silloiselle työkaverilleen, Teemu Laurellille.

– Totta kai häviö harmitti, olihan pottina vuoden palkkaa vastaava rahasumma. Olen kuitenkin iloinen Teemun puolesta, Lindström vakuuttaa.

14 Toukokuu
4
Jääkiekkokansalle maistuu myös gourmet-ruoka

Fanit valitsevat usein sen, mitä on helpoiten tarjolla – pikaruokaa.

Olut ja pieni naposteltava kuuluvat monesti yhteen jääkiekko-ottelun kanssa. Tänäkin päivänä Hartwall Areenalle kuitenkin vaeltaa nälkäinen kiekkokansa, jonka mahaa ei täytetä pelkästään nesteillä.

Sen keittiöpäällikkö Marko Ulmanen on tiennyt jo etukäteen. Itse asiassa käynnissä olevia jääkiekon MM-kisoja varten on tehty valmisteluja jo kahden vuoden ajan.

7 Toukokuu
2
Lepo, ravinto ja treenit – ammattiurheilijan pyhä kolminaisuus

Petteri Nokelainen suhtautuu ruokaan rennolla otteella, vaikka vaaliikin laadukkaita raaka-aineita.

Jääkiekkoilija Petteri Nokelainen karisti NHL-kaukaloiden pölyt luistimistaan pari viikkoa sitten ja palasi kesänviettoon koti-Suomeen. Kylki– ja selkävammoista kärsinyt kiekkoilija ei tänä vuonna saanut kutsua MM-kotikisoihin. Viime vuoden finaalikamppailussa hän sen sijaan laukoi komean ratkaisumaalin.

2 Toukokuu
2
Linnanmäen Kattila tarjoaa makumatkan maailman ympäri

Ravintolamaailmassa kilpaillaan vain itseään vastaan.

- Jokainen saa tilin tehtyä, jos pitää oman päänsä kunnossa. Meillä on enemmän tekemistä siinä, että palvelu pelaa ja ruokatuote on kunnossa, toteaa lihapullabaari Kuulan ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Kuula on yksi kuudesta ravintolasta, jotka muodostavat Linnanmäen hiljattain avatun Kattila-ravintolamaailman. Kim Heiniön visioimassa Kattilassa ravintoloiden konseptit ja ruokalistat ovat tunnettujen kokkien käsialaa.