Etusivu Artikkelit Vierasblogi Beaujolais Nouveau est arrivé!

Beaujolais Nouveau est arrivé!

Beaujolais Nouveau
Beaujolais Nouveau on ranskalainen Beaujolais-alueen viini joka valmistetaan Gamay-rypäleestä. Nouveau -viini on valmistettu kuluvan vuoden sadosta ja se päästetään markkinoille aina marraskuun kolmantena torstaina, joka on yksi viinivuoden tärkeimpiä päiviä. Pirteän raikas Beaujolais Nouveau ei tarvitse seurakseen kravattia tai lakeerikenkiä, saatikka vakavaa ja analysoivaa mieltä. Tämän viinin seuraksi sopii parhaiten hauskanpito ja rento meininki hyvässä seurassa pikkunaposteltavan kera! Viini on tarkoitettu nautittavaksi heti, ei varastoitavaksi, ja tarjoilulämpötila saisi olla noin 12-14°C.
 

Beaujolais Nouveau 2014

Alkoon tuleva Beaujolais Nouveau 2014 on Georges Duboeufin, Beaujolais´n Kuninkaan, tuottama. 
Näin Kuningas kommentoi: ” Satovuosi 2014 on ollut erittäin hyvä Beaujolais´ssa ja sadonkorjuu saatiin päätökseen syyskuun viimeisenä päivänä, auringon ja suotuisan sään saattelemana. 
Vuoden 2014 viinin on tuoksussa runsaasti punaisia marjoa, mustikkaa ja mustaherukkaa. Maku on raikas, marjaisa, harmoninen, pehmeä ja pyöreä. Tyyliltään ja rakenteeltaan samankaltainen kuin vuoden 2011 viini.”
Gamay-rypäle on tummakuorinen ja vaaleamaltoinen rypäle. Siitä valmistetaan useimmiten kevyitä, nuorena juotavia, hedelmäisiä ja vähätanniinisia viinejä. Nämä ovat ns perus Beaujolais viinit (Beaujolais ja Beaujolais-Villages). Viinit ovat mutkattomia ja monikäyttöisä ja sopivat mm leikkeleille, pehmeille juustoille, suolaisille piirakoille, pateille, kasvisruuille, kanalle ja kalalle. Beaujolais viinien tarjoilulämpötila on hieman alhaisempi kuin punaviinien yleensä, eli noin 14-16°C.
 
 
Laadukkaimmat Beaujolais viinit tulevat alueen pohjoisosan kymmeneltä Cru-kylästä. Nämä viinit kantavat kylän nimen ainakin osana nimestään, kuten esim. Juliénasin kylästä tuleva Château des Poupets Juliénas. Nämä viinit ovat luonteeltaan täyteläisempiä ja kestävät hyvin muutaman vuoden säilytyksen. Täyteläisin näistä cru kylien viineistä on Moulin-a-Vent ja sitä voi parhaimmillaan varastoida jopa 10 vuotta.
 
Nyt ei muuta kuin valitsemaan Ideakeittiön resepteistä mieluisimmat pikkunaposteltavat uuden sadon viinin seuraksi.
 
Katarina Pajula
Tuotepäällikkö
Beverage Partners Finland Oy
 
 

8 kommentit

Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Pe, 2014-11-21 19:58
Muutamana vuotena Beaujolais Nouveau ei ole ollut hyvää, jonka jälkeen en ole sitä ostanut. Tänä vuonna voisi kokeilla.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Pe, 2014-11-21 19:59
Etikettikin tosi hyvä tänä vuonna.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Pe, 2014-11-21 20:58
Samat kokemukset kuin LePillä,tosi huonoja olleet muutamana viime vuonna. Olen skeptinen ja en halua pettyä joulupöydässä,joten valitsen varman chileläisen.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

La, 2014-11-22 11:24
No koklataan ihmeessä.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

La, 2014-11-22 11:24
Mitä chileläistä ajattelit, Riitta-Ahkku?
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

To, 2014-11-27 11:23
Perässä tullaan.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

To, 2015-02-19 10:25
Ihana suunnitelma Arhipalla.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Su, 2015-04-26 09:27
Hyvää matkaa, Malaika.