Etusivu Artikkelit Vierasblogi #DijonK Someresepti testissä

#DijonK Someresepti testissä

#dijonK

Sunnuntaina Henri Alén twiittasi häshtägillä #DijonK kana reseptin kokojyvä dijon sinapilla. Resepti on erittäin helppo mutta sitäkin herkullisempi. Tänään lounaaksi testasin reseptin ja täytyy sanoa, että hyvää oli.

Reseptiä varten tarvitset vain:

3-4 kpl Broilerin rintafilettä

4 tl Maille Dijon kokojyväsinappia

1 kpl Valkosipulinkynttä

0.5 kpl Sitruuna tai lime

0.5 kpl Chili

Suolaa ja pippuria

DijonK

 

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin nahallista kananpoikaa, mutta meidän lähikaupasta ei nahallista löytynyt, joten kokeilin nahattomalla ohjetta.

Tee näin:

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Avaa paketti, heitä sekaan sinappi, pilkottu chili, hienonnettu valkosipuli, sitruunan tai limen mehu. Hiero mausteet hyvin lihaan.

Paista pannulla tilkassa öljyä nahkapuoli alaspäin. Käytin Floran ”kokin salaisuutta” jossa mukana voiöljyä ja tosiaan sitä nahatonta broileria.

Paina kevyesti fileitä paistaessa, niin saat rapean pinnan, käännä ja paista vielä hetken toiselta puolelta. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Laita fileet uunivuokaan, paista uunin keskitasolla 13 minuutin ajan. Tähän kannattaa käyttää omaa harkintaa, paistoaikaan vaikuttaa paljon fileen paksuus.

 

dijonK

 

Alkuperäisen ohjeen löydät twitteristä @HenriAlen #DijonK

Resepti oli yksinkertaisuudessaan naurettavan helppo tehdä. Esivalmisteluihin meni 3 minuuttia, paistamiseen noin 5 ja uunista ruoka oli ulkona vartissa, kokonaisaika siis alle 25 minuuttia. Tarjoilin Dijon kanan yksinkertaisen vihreän salaatin kanssa, johon kaadoin tilkan sitruunaoliiviöljyä ja balsamicoa. Toimi erittäin hyvin kevyenä lounasruokana, lisukkeita muuttamalla tästä saa helposti myös ruokaisamman annoksen.

Maussa yhdistyy mieto valkosipuli, aavistus sitruunan raikkautta, dijonsinappi mietoina pirskahduksina ja pieni potku chiliä. Täydellisempää yhdistelmää on vaikea kuvitella.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, kokojyväsinappi on mietoa, eikä näin ollen säikäytä edes perheen pienimpiä. Ennustan tästä uutta Avokadopastaa tai Mutti – tomaattikastiketta, eli tämä on seuraava suuri someresepti!

 

IdaK

 

Alkuperäinen blogikirjoitus löytyy täältä:

http://vattuniemenviinikerho.net/2015/11/19/dijonk-somerespeti-testissa/

 

Haluaisitko julkaista myös omia blogiartikkelejasi Ideakeittiön vierasblogilla? Ota rohkeasti meihin yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@ideakeittio.fi ja keskustellaan tarkemmin yhteistyömahdollisuuksista. Julkaistun "Vierasblogin" kirjoittaja palkitaan 1200 Ideakeittöpisteellä

 

 

6 kommentit

Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Pe, 2015-11-20 12:06
Hyvältä näyttää, tätä on ehdottomasti kokeiltava.
Käyttäjän Makunystyrä kuva

Makunystyrä

Pe, 2015-11-20 12:23
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta, kokeiluun menee =)
Käyttäjän Pirttihirmu kuva

Pirttihirmu

La, 2015-11-21 22:34
Varmasti maukasta.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ti, 2016-01-05 00:14
Hyvä ja helppo ohje.
Käyttäjän VilmaJane kuva

VilmaJane

Ti, 2016-01-05 20:59
Herkullinen ohje
Käyttäjän Indiska kuva

Indiska

Pe, 2016-01-08 19:16
Nam :)