Etusivu Artikkelit Vierasblogi Ideakokki-kilpailu ja "Malaikan maut"

Ideakokki-kilpailu ja "Malaikan maut"

Mitä syntyy, kun yhdistetään maapähkinävoi, nahkiainen, ryynimakkara, siskonmakkara sekä suklaamurot? Tähän saatiin vastaus aikaisemmin tällä viikolla, kun Ideakeittiön kokki otti Ideakokki-kilpailun haasteen vastaan.

Ideakeittiön facebook-sivuilla ollut lokakuun Ideakokki-kilpailu päättyi lokakuun alussa ja kilpailussa etsittiin viittä raaka-ainetta, joista Ideakeittiön kokki sai kunnian loihtia street food-henkisen herkullisen aterian. Äänestyksessä voiton vei ”Malaikan maut”, jossa aterian raaka-aineiksi tarjottiin maapähkinävoi, nahkiainen, ryynimakkara, siskonmakkara sekä suklaamurot.

Ideakeittiön kokki vietti mielenkiintoisen aamupäivän valikoitujen raaka-aineiden kanssa. Pienen pohdinnan jälkeen ideakokki päätyi tekemään street food-henkeen toteutetun patongin.

- Tässä patongissa ajatuksena on nauttia koko ateria yhdellä kertaa. Alku-, pää- ja jälkiruoka samassa leivässä, mutta omissa osissaan, Ideakokki kuvailee.

 

Pitkä patonki paahdettiin ensin uunissa, jonka jälkeen täyttäminen aloitettiin levittämällä pohjalle kastikkeet. Hiillostettu nahkiainen sai alleen Hellmann´s majoneesista ja Maille-sinapista valmistetun sinappimajoneesin.

- Hiillostetun nahkiaisen vahva ja suolainen maku tarvitsee arvoisensa kastikkeen. Tämä osa edustaa leivässä alkuruokaosuutta, Ideakokki kertoo.


 

Seuraavassa osiossa pääraaka-aineina olivat ryynimakkara ja siskonmakkara, jotka päätettiin paistaa pannulla ennen käyttöä. Täyttövaiheessa ne saivat alleen vihreää pestoa.

- Pesto sopii hyvin makkaroiden seuraksi rasvaisuutta taittamaan. Makkaraosuus edustaa tässä leivässä pääruokaa, Ideakokki kertoo hymyillen.


 

Viimeisessä osiossa patongin pohjalle levitettiin maapähkinävoita, joka sai pinnalleen maustamattomassa tuorejuustossa pyöriteltyjä suklaamuroja sekä hunajaa.

- Tämä on jälkiruokaosuus ja henkilökohtainen suosikkini. Tuorejuusto raikastaa makeita muroja ja maapähkinävoi toimii loistavana pohjana tähän, Ideakokki innostuu kuvailemaan.


 

Lokakuun haaste oli Ideakokin mielestä mielenkiintoinen ja se kannusti tarttumaan tuttuihin raaka-aineisiin uudella tavalla.

- Tällainen kilpailu on hieno tapa haastaa itsensä ja saada täysin erilaiset raaka-aineet taipumaan syötäväksi yhdessä kokonaisuudessa. Hyvällä maulla toteutettu rajojen ylittäminen on mielestäni myös osa innovatiivista ruoanvalmistamista, Ideakokki toteaa toteutuspäivän päätteeksi.

 

Jos ”sateenkaaripatonki” herätti nälkäsi, niin Ideakokin luoma herkullinen resepti on seuraavanlainen:

 

Raaka-aineet

1 täysjyväpatonki
30 g maapähkinävoita
20 g pestoa
20 g Maille-sinappimajoneesia
80 g hiillostettuja nahkiaisia
1 ryynimakkara
2 siskonmakkaraa
2 dl suklaamuroja
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
2 tl chilikastiketta

 

Valmistus:

Paahda puolitettu leipä uunissa. Levitä paahdetulle pinnalle pestoa, sinappimajoneesia ja maapahkinävoita, jokaista yhtä paljon. Paista makkaraviipaleet ja pursotetut siskonmakkarapallot ruskeiksi rasvassa. Mausta chilikastikkeella. Laita  raaka-aineet leivän päälle seuraavasti: Sinappimajoneesin päälle nahkiaiset, peston päälle paistetut makkarat ja maapähkinän päälle muro-tuorejuustoseos, jossa pinnalla hunajaa. Koristele yrteillä.

Aloita ruokailu nahkiaispäästä ja lopuksi herkuttele murot!

3 kommentit

Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Ke, 2014-12-10 21:01
Loistava patonki syntyi ammattikokin käsittelyssä. Mahtava idea Malaikalta nuo viisi raaka-ainetta,oli varmaan haastetta kokillekin. Upeat kuvat!
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Pe, 2015-02-27 13:59
Ompahan komia patonki. Kätevästi alku-, pää- ja jälkkäri samassa.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Su, 2015-04-26 09:27
Malaika, et olisi voinutkaan heti kommentoida, kun mahdollisuus Artikkelien kommentointiin tuli vasta myöhemmin. Oiskohan ollut lokakuu 2014 kun iloitsimme siitä uudistuksesta.