Etusivu Artikkelit Vierasblogi Kakkumestari rentoutuu leipoen

Kakkumestari rentoutuu leipoen

Kirkkonummelaisen vartijan, Mari Joen, 39, kakkublogi Cake Wizardry on huikeaa katsottavaa. Käsitöistä innostunut nainen on jalostanut kakkujen koristelun sellaiselle asteelle, että leipomuksia ei melkein raaskisi leikata lainkaan!

Alunperin Marin sai kakkuja koristelemaan työkavereiden hääkakkutilaus 7 vuotta sitten. Parin toiveena oli kolmikerroksinen suklaakakku, joka olisi päältä valkoinen, mutta ilman kermavaahtokuorrutusta.

- Lähdin etsiskelemään päällysvaihtoehtoja netistä, ja löysin mitä ihanampia kakkublogeja. Siihen asti olin itse keskittynyt kakkujen makuun, mutta nyt innostuin koristelusta, Mari kertoo.

Mari jäi pian koukkuun. Vuonna 2010 kakut pääsivät osaksi netin kakkublogiaarteistoa. Nyt Cake Wizardry -sivustolla vierailee kuussa noin 6000 lukijaa, ja ihanat kuvat leviävät myös Facebook-sivun kautta.

Blogi on Marille rakas harrastus. Hän nauttii pikkutarkasta askartelusta ja väreillä leikkimisestä.

- Jos alan aamulla muovailla sokerimassakukkia, uppoudun puuhaan helposti niin, että ilta tulee ihan huomaamatta. Välillä keskityn blogin pitämiseen useamman kerran viikossa, välillä taas pidän pidempiäkin taukoja, jotta homma ei alkaisin muuttua pakkopullaksi.

Työssäkäyvällä perheenäidillä ei aina ole aikaa omistautua kakkuhommille. Arki tuo haasteita harrastuksen tielle. Viimeisen vuoden verran Marin perhe on elänyt erityisen haasteellisia aikoja, kun perheen 10-vuotias poika on ollut vakavasti sairaana. Se on luonnollisesti vähentänyt äidin aikaa blogin äärellä, mutta toisaalta kakkuihin keskittyminen kiireen, stressin ja huolen keskellä on myös henkireikä, joka antaa energiaa tärkeämpiin asioihin.

Maria kiehtoo kakkujen teossa erityisesti uuden opettelu.

- Tuntuu mahtavalta pitkän testailun jälkeen löytää täydellinen makukombinaatio, josta muutkin innostuvat tai vihdoin hallita joku uusi tekniikka, joka aluksi tuntunut mahdottoman vaikealta, Mari kertoo.

Tällä hetkellä kaikkein innostavimmalta tuntuu kirkkaiden sokerimassakukkien tomuttaminen ja maalaaminen, ihanien kakkumaalauksien maalaaminen ja värikkäiden koristeiden askarteleminen.

- Lempparimassani on muotoilusuklaa. Se on monipuolinen ja helppo materiaali työstää, ja suklaasta tehtynä koristeet ovat myös hyvän makuisia.

Marin täytesuosikit vaihtelevat kausittain.

- Suklaakakku vanilja-oreotäytteellä, limekakku kookosmoussella ja klassinen Red velvet -kakku ovat lemppareitani. Tosin itse syön kakkuja hyvin vähän ja hyvin harvoin, Mari nauraa.

Mari tekee kakkuja pienissä määrissä myös tilauksesta.

- Kalenteri on vain aika täynnä koko ajan, joten kannattaa kysyä ajoissa, Mari vinkkaa hymyillen.

Haluatko kakkumaakariksi? Ota haltuun Marin kolme vinkkiä aloittelijalle:

1. Kaikki alkaa siististä kuorrutuksesta. Harjoittele ja opettele kuorruttamaan. Less is more! Huolellisesti ja siististi kuorrutettu kakku näyttää hyvältä ja ammattimaiselta vähälläkin koristelulla.

2. Hyvät, laadukkaat välineet auttavat paljon. Määrän sijaan kannattaa satsata muutamaan laadukkaaseen juttuun. Nykyään on niin valtavan laaja valikoima erilaisia materiaaleja ja välineitä, että alkuun voi olla hankala hahmottaa mistä aloittaa, mutta kun ei kahmi heti liikaa uusia juttuja, vaan hiljalleen harjoittelee asian kerrallaan, niin pääsee paremmin eteenpäin.  Ensimmäisenä satsaisin kunnolliseen palettiveitseen ja metalliraappaan.

3. Hae rohkeasti ideoita muualtakin kuin kakkublogeista, -kirjoista tai -lehdistä. Itse löydän usein insipiraatioita kakkujen koristeluun sisustusblogeista ja -lehdistä. Niistä löytää ihania uusia ideoita värien ja kuvoiden yhdistelyyn. Jos näen kuvan, jossa on mielestäni kaunis tunnelma, saatan napsia siitä talteen väriyhdistelmiä, joita sovellan sitten kakkuihin.

 

Teksti: Ani Kellomäki

Kuvat: Mari Joki

4 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

To, 2015-02-19 03:20
Käsittämättömän hienoja taideteoksia. Pitää olla hyvät kädentaidot, mielikuvitusta ja hahmotuskykyä. Eipä olisi minusta tekijäksi.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ti, 2015-03-10 07:02
Hienoja ovat.
Käyttäjän Makunystyrä kuva

Makunystyrä

Ke, 2015-04-01 11:58
Uskomattoman upeita kakkuja =)
Käyttäjän katinka kuva

katinka

Pe, 2015-08-21 18:11
Hienoja kakkuja!