Etusivu Artikkelit Vierasblogi Keitettyjä kananmunia ja kahvia – Elena Leeven eväät esityksiin

Keitettyjä kananmunia ja kahvia – Elena Leeven eväät esityksiin

Elena Leeve

Näyttelijä Elena Leeve tankkaa esitysten väliajoilla keitettyjä kananmunia ja kahvia. Hän syö lähes joka päivä ulkona, muttei ole koskaan laihduttanut roolejaan varten.

Näyttelijä Elena Leeve ei juurikaan viihdy keittiössä, mutta silloin tällöin hän saa ”kokkauspuuskia.” Tuolloin hän loihtii soija–makaronilaatikkoa, jota nautitaan ystäväporukan kesken. Pääosin Leeve kuitenkin syö ulkona.

– Minulle ruoka on pitkälti polttoaine, joka auttaa jaksamaan töissä, hän tiivistää.

Leeven ruokailurytmi määräytyykin näytösten mukaan. Aamiainen jää usein vähäiseksi, mutta lounasaikaan mahassa kurnii nälkä. Lounasta hän nauttii mielellään kavereiden kanssa kaupungilla.

– Lounas on minulle päivän tärkein ateria. Ennen esitystä syön evästyyppistä ruokaa, joka ei saa olla liian raskasta. Salaatit ja kasvispainotteiset annokset toimivat hyvin.

Näytösten väliajoilla Leeve tankkaa energiaa hedelmistä ja vihreästä teestä.

– Kahvia tulee juotua luvattoman paljon, mutta nyt olen löytänyt vihreän teen, joka piristää hyvin. Niin, ja keitetyt kananmunat ovat muuten kätevä proteiininlähde, hän muistaa.

Lämpimän aterian Leeve nauttii vielä ennen nukkumaanmenoa, iltakymmenen aikaan. Puolityhjällä vatsalla ei kuulemma tule uni, joten hän menee aina maha täynnä nukkumaan.

 

Kipeänä kanakeittoa

Leeve oli pitkään kasvissyöjä, mutta nykyään maistuu myös kala. Lihaa hän syö harvoin.

– Hyvä, että lihateollisuuden epäkohdista puhutaan. Eettiset asiat vaikuttavat myös omaan ruokakäyttäytymiseeni. Tosin en oikein edes ole tottunut syömään lihaa, hän pohtii.

Leeven lapsuudessa syötiin hyvää arkiruokaa. Mieleen on jäänyt etenkin kanakeitto, jota äiti kokkasi, kun Elena oli kipeä.

– Varsinaisia inhokkeja minulla ei ollut, mutta maksapihveistä en kauheasti välittänyt. Muuten olin kaikkiruokainen. Ruokasuosikkini oli jo silloinkin makaronilaatikko, Jussi-palkittu näyttelijätär muistelee.

 

Koukussa kaakaoon

Urheilullinen Leeve ei ole joutunut pudottamaan painoaan rooliensa takia, eikä hän ole koskaan ollut laihdutuskuurilla.

– En juurikaan mässäile. Aiemmin olin hulluna lakuihin, mutta nykyisin syön karkkeja tai muuta mässyä tosi harvoin. Bileissä tulee joskus naposteltua nachoja ja popcornia, mutta kotiin en hanki niitä juuri koskaan.

Näytöskaudella Leeve pitää keskittymisensä kunnossa liikunnalla. Aiemmin hän ui ahkerasti, mutta sittemmin pulikointi on vaihtunut kuntosalin ryhmäliikuntatunteihin.

– Soijajuomat– ja vanukkaat ovat yleisimpiä mielitekojani. Ja kaakaoon olen koukussa, sitä tulee lipiteltyä paljon.

 

Sammakonkoipia ja maailman makuja

Lempiravintoloikseen Leeve nimeää helsinkiläisen Bali-Hain sekä Cafe Bar No 9:n eli tuttavallisemmin Ysibaarin.

– Ysibaarissa on hyvää sapuskaa, joka ei ole liian gurmeeta. Ja sieltä saa sairaanhyviä wokeja!

Täkäläiseen ravintolakulttuuriin matkustelua rakastava Leeve kaipaa enemmän maailman makuja. Yksi hänen lempiruoistaan on kotijuustoa sekä pinaattia sisältävä nepalilainen Palak Paneer, joka on ”aivan hervottoman hyvää.

– Eksoottisinta, mitä olen suuhuni pistänyt, lienevät New Yorkissa syömäni friteeratut sammakonkoivet. Ne maistuivat lähinnä niljakkaille.

1 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

To, 2015-02-26 16:04
Menen munalla töihin-mainos tuli mieleen. Taisi olla 70-luvulla.