Etusivu Artikkelit Vierasblogi Keittokirja joululahjaksi? Vai sujahtiko sittenkin omaan hyllyyn…

Keittokirja joululahjaksi? Vai sujahtiko sittenkin omaan hyllyyn…

Olen yleensä sitä kotikokkityyppiä, joka kehittää itse reseptejä, ottaa ideoita lehdistä ja ravintoloista, mutta ei niinkään lue keittokirjoja tai selaa reseptejä netistä. Tänä syksynä kuitenkin aloin selaamaan hyllyssä pitkään pölyttynyttä Italialaissuomalaista keittokirjaa (Chef on the Road), yllätyksekseni kirja oli täynnä mahtavia ohjeita ja sain siitä paljon inspiraatiota. Tästä kokemuksesta innostuneena päätin hankkia tänä vuonna joululahjaksi keittokirjoja, ja siinä ohella myös itselleni muutaman. Hullustihan siinä kävi, muutama lahjakirja oli niin inspiroiva, että päädyin hankkimaan ne myös itselleni.

Tässä lyhyt katselmus tämän syksyn ruokakirja hankintoihin ja syyt niiden hankkimiseen:

Arabialainen keittiö – Chef Ramzi

Arabialainen keittiö ja sen maut kiehtovat minua, erityisesti makean yhdistämine suolaiseen, sekä eksoottiset maut kiinnostavat. Tämä on kuitenkin vieraampi keittiö minulle, joten keittokirjasta on varmasti iloa. Erityisesti pidän libanonilaisesta ja marokkolaisesta ruuasta, molempia ohjeita tästä kirjasta löytyy monia. Mahtavaa tässä kirjassa on myös se, että raaka-ainelistat resepteissä on Suomalaisellekin tuttuja, eli pääasiassa selviää lähisupermarketin valikoimalla näiden teosta.

 

Texmex alusta alkaen – Jonas Cramby

Mexicolainen ruoka on perheessäni suursuosikki. Jo aikaa sitten olemme siirtyneet valmistamaan kaiken kotikeittiössä, puolivalmisteet eivät vain pärjää itse tehdylle. Olen kuitenkin kaivannut lisäinspiraatiota ja uusia ideoita mexicolaisen keittiön saloihin. Tämä kirja käsittelee siis Texmex ruoan syntyä ja saloja, kirjassa opastetaan savustusgrillin rakentamisesta, salsan tekoon ja drinkkien valmistukseen saakka kaikki texmex keittiön salat. Löytyy snack-tyyppisiä ruokia, kastikkeita, pääruokia, jälkiruokia ja kaikkea siltä väliltä. Pidän erityisesti kirjan rakenteesta, sillä alussa käydään läpi Texmex ruuan perusteet; tortillat, guacamolet, salsat, rubit ja muut mausteseokset, joiden jälkeen siirrytään resepteihin, joissa näitä perusteiden reseptejä hyödynnetään. 

 

Bröd, Bröd, Bröd, recept råd och genvägar – Martin Johansson

Tämän kirjan hankin alun perin äidilleni, joka rakastaa leipoa leipää, kuitenkin selattuani kirjaa päädyin hakemaan itselleni myös kopion. Kirja on Ruotsinkielinen, joten jollei toinen kotimainen taivu, kannattaa ottaa google translate avuksi. Kirjassa on mahtavan rento lähestyminen leivän leivontaan, niin kuin otsakkeesta voi päätellä, tarjoaa kirja oikoteitä ja vinkkejä hyvän leivän leivontaan. Erityisesti minua viehättää kirjassa kuvitus, jossa valmistus on visualisoitu helposti ymmärrettävällä tavalla. Kirjassa on valtava määrä erilaisia leipiä, sämpylöitä, patonkeja, hedelmillä ryyditettyjä leipiä, pähkinäisiä leipiä jne. Maltan tuskin odottaa Joululomia, jotta pääsen kokeilemaan näitä ihanuuksia omassa keittiössä. Tämä kirja opastaa myös oman leipäreseptin luomisessa ja opettaa leipäjuuren aloittamisen kotona.

 

Viiden tähden hampurilainen- Japi, Rambaud & Garnier

Hampurilaisia, hampurilaisia, hampurilaisia ja muutama cupcake. Maailmassa tuskin on yhtä herkullista ruokaa kuin hampurilainen, jos se on hyvin tehty. Ystäväni mies rakastaa hampurilaisia ja on vuosia viettänyt keittiössä täydellistä hampurilaisohjetta metsästäen. Nähdessäni tämän kirja, oli se pakko hankkia heille lahjaksi, tosin tämänkin kohdalla kävi niin, että pikaisen selauksen jälkeen oli palattava nettiverkkokauppana ostamaan sama kirja itselleni. Kirjassa on valtavan raikkaita ideoita burgereiden suhteen, silti jokainen resepti on yksinkertainen ja vaikeinkin on perus kotikokille mahdollinen tehdä. Tämä kirja on ehdoton hankinta kaikille burgerin ystäville. Jälkiruuat eivät myöskään jätä ketään kylmäksi, miltä kuulostaisi Nutella Cupcake, whoopie tai M&M keksit.

 

Nyt kun olen löytänyt taas keittokirjat, taidan käydä useamminkin katsomassa mitä ihania uutuuksia keittokirjojen saralla on ilmestynyt kaupan hyllyyn!

 

IdaK

 

Haluaisitko julkaista myös omia blogiartikkelejasi Ideakeittiön vierasblogilla? Ota rohkeasti meihin yhteyttä sähköpostitse ideakokki@ideakeittio.fi ja keskustellaan tarkemmin yhteistyömahdollisuuksista. Julkaistun "Vierasblogin" kirjoittaja palkitaan 1200 Ideakeittöpisteellä

4 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

La, 2015-02-28 12:44
Viiden tähden hampurilainen kiinnostaa eniten.
Käyttäjän Api kuva

Api

Ma, 2015-05-04 22:09
Keittokirjat on hyviä lahjoja!
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ti, 2016-01-05 11:27
Bröd-kirja kiinnosti eniten. Sitä kirjaa ei paikkakuntamme ainoasta kirjakaupasta saa. Mutta aion tsekata alennusmyynnissä olevat ruokakirjat, samalla kun menen loppiaisen ruokaostoksille keskustaan.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ti, 2016-01-05 13:37
Kävin kirjakaupassa. Yllätyksekseni ei ollut alennusmyynnissä yhtään ruokakirjaa joka olisi kiinnostanut ostettavaksi asti. Olga Temosen kirjat ylsivät kiripaikoille, olivat "puoleen hintaan", eli 14.95/kpl, Suomalaisessa Kirjakaupassa. Tsekkaan sitten tuota Brödkirjaa kun menen pääkaupungissa käymään.