Etusivu Artikkelit Vierasblogi Uniikki - luova ja peloton kokki

Uniikki - luova ja peloton kokki

uniikki

Rap-artisti Uniikki eli Dan Ahti Tolppanen on ruokaihminen suurella sydämellä.

Uniikki tuli tunnetuksi Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Nykyään hän on levyttävä artisti ja yksi Rähinä Recordsin perustajajäsenistä ja omistajista.

 

Rap ja ruoka ei ole kovin yleinen yhdistelmä, mutta Uniikki kaataa ennakkoluuloja ja rikkoo rajoja. Uniikki on sukeltanut ruokamaailmaan oma-aloitteisesti haalien tietoa eri kanavista ja kokeilemalla erilaisia makuja Suomessa ja maailmalla. 

 

uniikki

 

Mikä on Uniikin ruokabravuuri?

Uniikin erikoisalaa ovat curryt ja thairuoat. Aasialainen keittiö, kuten thairuoka ja japanilaisen keittiön antimet ovatkin Uniikin lempiruokaa. Myös kalaruoat ovat lähellä Uniikin sydäntä, koska hänen isä on ahkera kalamies. Tuoreita raaka-aineita, kuten kuhaa ja ahventa on siis usein tarjolla. 

 

Uniikki noudattaa harvoin reseptejä pilkuntarkasti; hän muokkaa ne aina omaan makuun sopiviksi. Uusia ideoita Uniikki löytää ruokasivustoilta ja kokkiohjelmista. Lempikokkiohjelmiksi paljastuvat Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmares ja Master Chef. Omakohtaistakin kokemusta kokkiohjelmista löytyy, sillä Uniikki pääsi Brädin kanssa tuomaroimaan Tomi Björckin ja Kari Aihisen luotsaamaan ruokaohjelmaan Katastrofikokit. ”Kuvauksissa oli hauskaa, mutta katastrofikokkien ruoka oli kuitenkin aika karmaisevaa. Lopputulokset olivat ohjelman nimen mukaisia”, nauraa Uniikki.

uniikki

Keikkailu ja terveellinen ruokavalio

Uniikin ruokailutottumukset ovat terveelliset ja hän pyrkii syömään mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Uniikki kertoo ruokailutottumuksistaan seuraavaa: “Usein syön kauden mukaan kasviksia ja marjoja, mitä on kuhunkin vuoden aikaan tuoreena ja läheltä saatavilla. Lisäksi käytän hyvin vähän maitotuotteita sekä koitan rajoittaa tuotteita, joissa on gluteenia. Olen huomannut, että nämä valinnat ovat sopineet omalle elimistölleni parhaiten.”

 

Keikkaillessa normaalin ruokavalion noudattaminen on välillä hankalaa, mutta Uniikki yrittää muistaa tasaiset ateriavälit ja keikoilla hänellä on aina mukana omia eväitä. Ennen keikkaa on pidettävä parin tunnin ateriatauko, jotta lavalla pomppiessa ei tule huono olo.

 

Ruokavalio on otettava huomioon myös urheilullisessa elämäntavassa. Uniikki treenaa noin 4-5 kertaa viikossa ja treenatessa on pidettävä huolta, että saa tarpeeksi proteiinia, hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja rasvoja.

 

uniikki

 

Roolisuoritus, uutta musiikkia ja rentoa fiilistä

Uniikki keikkailee jatkuvasti ja uutta musiikkia on luvassa vielä tämän vuoden puolella. Artisti on tehnyt uuden aluevalloituksen elokuva-alalle näyttelemällä roolin elokuvassa “Teit meistä kauniin”. Uniikki kertoo olevansa innoissaan ensimmäisestä elokuvaroolistaan ja on tyytyväinen siitä, että hän on saanut sekä ohjaajalta että tuotantoyhtiöltä erittäin hyvää palautetta.

 

Tällä hetkellä Uniikki on Israelissa kuvausmatkalla, jossa paikan ruokatarjonta ja upeat maut ovat lyöneet hänet ällikällä. Uniikki hehkuttaa maan maittavaa lihaa, kalaa ja etenkin kasviksia, joiden valikoima on loputon.

 

Kysyttäessä Uniikilta, millainen olisi hänen unelmiensa illallinen, vastaus on seuraava:

 

“Hyvien ystävien kanssa jossain tropiikissa omalla saarella, jossa ruoka olisi eksoottista ja kaikki tuotu läheltä, kalat suoraan merestä jne. Paljon hyvää viiniä, musiikkia ja fiilistelyä aamuun asti.”

 

Lopuksi pyysimme Uniikkia kuvailemaan itseään kokkina kolmella sanalla. Vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä: Luova, Peloton ja Uniikki.

 

Kokeile rohkeasti Uniikin lempparia, aasialaista keittiötä! Aasialaiset lihapullat, Ramen nuudelisalaatti ja Bulgogi ovat eksottisia herkkuja, jotka kannattaa laittaa ehdottomasti testiin!

8 kommentit

Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Ma, 2015-11-23 10:38
No mutta missäs ne ruokakuvat ovat?? Olishan noita Uniikin kuvia voinut käydä katsomassa hänen omilla sivuillaan. Petyin todella pahasti!
Käyttäjän Justiina kuva

Justiina

Ma, 2015-11-23 11:35
Samoilla linjoilla edellisten kanssa, ja olisihan artikkelissa voinut olla myös jokin Uniikin luova, peloton ja uniikki reseptikin.
Käyttäjän Tumppi kuva

Tumppi

Ma, 2015-11-23 13:47
Pöh. Ostan poikakalenterin jos miehiä haluan katsella.
Käyttäjän Pirttihirmu kuva

Pirttihirmu

Ke, 2015-11-25 00:09
Tosiaan ne ruokakuvat puuttuu.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

To, 2015-11-26 20:08
Ruokakuvia minäkin kaipailisin :)
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Su, 2015-12-20 02:26
Jokunen Uniikin omista resepteistä olisi ollut mukava lisä juttuun.
Käyttäjän VilmaJane kuva

VilmaJane

Ti, 2016-01-05 20:58
Vähän pakkotuputettu henkilömainos tämä artikkeli, missä ruokakuvat :P
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ke, 2016-01-06 06:17
Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio tuntuu kuitenkin olevan.