Etusivu Artikkelit Vinkit testit Herkuttele herneillä!

Herkuttele herneillä!

hernedippi

Hernehimo iskee yleensä viimeistään juhannuksena autossa. On melko sama onko matka  silloin kaksi kilometriä tai kaksisataa kilometriä, niin silti hernepussi on oltava mukana. Autossa herneiden avaaminen ja syöminen on jopa aikuiselle haastavaa ja etenkin lasten kanssa herneet toimivat loistavana viihdykkeenä ainakin jonkun matkaa. Reissun päätteeksi on mielenkiintoista tehdä takapenkille herneinventaario eli saattaapa penkkien välistä tuolloin löytyä useampikin vihreä karkulainen, joka on eksynyt matkallaan suuhun.

Herneen viehätys liittyy makean maun lisäksi luultavasti palkojen avaamisen yllätyksellisyyteen. Usein sitä palkoa tunnustellessaan ja avatessaan odottaa virheetöntä riviä vihreitä makeita kuulia ja pieni pettymyksen pisto on varma, jos palkoon on salaa ujuttautunut joukko matoja tai herneet ovat vielä pieniä sekä lituskaisia, eivätkä näin ollen tuo sitä oikeaa ja odotettua suutuntumaa. Turhauttavana tuloksena voi pitää myös kuivien herneiden pureskelusta suuhun jäävää kuorisilppua. Mutta onneksi se tunne korjaantuu nopeasti jo seuraavalla mehukkaalla kourallisella!

Herneet sisältävät paljon proteiinia sekä b- ja c-vitamiinia. Kaloreita desissä herneitä on saman verran kuin palassa näkkileipää eli ne käyvät loistavasti erilaisten kesäherkkujen keventäjäksi. Ja mitä tulee siihen herneistä aiheutuvaan ”pörinään”, niin sitä ehkäisemään kannattaa herneen kaveriksi ujuttaa samalle lautaselle esimerkiksi basilikaa, minttua, meiramia, kynteliä tai kirveliä.

Myös monen lounasruokalan torstaisin tarjoama perinteinen hernekeitto, olisi kesäaikaan piristävää vaihtaa tuoreista herneistä ja yrteistä valmistettuun kesäversioon. Lisäksi herneet tuovat mukavan makean lisän kesäisiin salaatteihin tai iloisen vihreän vaihtoehdon yrttilevitteille tai –dipeille.  Alla olevasta videosta löydät esimerkin viimeiseksi mainitun valmistamiseen. Herkullisia hernehetkiä!

 

6 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Ke, 2015-02-25 13:21
Tuoreet herneet ovat parhaita ihan sellaisenaan syötynä. Ja terveellisiä.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Ke, 2015-03-04 16:00
Kesällä tulee ostettua herneitä torilta.
Käyttäjän Api kuva

Api

Ti, 2015-05-26 22:39
Herneet on herkkua!
Käyttäjän Api kuva

Api

Ti, 2015-05-26 22:39
Herneet on herkkua!
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Pe, 2015-08-14 00:03
Tänä kesänä herneet ovat maistuneet.
Käyttäjän Desi kuva

Desi

Ti, 2016-01-05 14:55
Tähän vuodenaikaan voisi valmistaa videon mukaisen dipin pakasteherneistä.