Etusivu Artikkelit Vinkit testit Inkivääri on kesäjuomien maustaja

Inkivääri on kesäjuomien maustaja

Alkoholiton booli

Inkivääriolut on tämän vuoden trendijuoma. Sitä myydään sekä prosenteilla varustettuna että alkoholittomana vaihtoehtona, ja juoma sopii täydellisesti niin samppanjan korvaajaksi kuin boolinkin joukkoon.

– Inkivääriolutta myydään Suomessa sekä Alkoissa että päivittäistavarakaupoissa. Se on alkoholittomana erinomainen vaihtoehto perinteisille limonadeille sekä booleissa että juhlajuomana, Bar4:n yrittäjä ja baarimestari Sakari Mäkinen kertoo.

Raikkaat boolit ovat kesällä suosittuja niin rennoilla illallisilla kuin grillibileissäkin. Boolin pohjaksi kannattaa valita hiilihapollinen vissy tai kivennäisvesi, jonka kuplat tuovat kesäfiiliksen ja sopivasti suutuntumaa. Hyllystä kannattaa valita maustettu kivennäisvesi.

- Makuja löytyy laidasta laitaan. Niiden avulla on helppo kikkailla booliin lisää jujua, sillä tavallinen vissy laimentaa usein kokonaisuuden.

Boolin joukkoon kannattaa lorauttaa mehutiivistettä, esimerkiksi seljankukista valmistettua. Itsetehty sokeriliemi tuo kokonaisuuteen makeutta. Mäkinen vinkkaa lisäämään booliin myös haudutettua teetä - niistäkin löytyy runsaasti variaatioita.

– Vihreän teen kaveriksi sopii täydellisesti omenamehu ja omenanmakuinen vissy.

Booli viimeistellään tuoreilla hedelmälohkoilla. Sitruunasta ja limestä puristetaan mehut boolin joukkoon, jotta juomaan tulee sopivasti happamuutta. Paloiteltu inkivääri ja kurkku ovat monille vieraampia kesäjuoman joukossa, mutta Mäkisen mukaan kokeilemisen arvoisia.

 

Vinkkejä kesäboolien tarjoiluun ja jäähdytykseen:

- Sekoita kaikki boolin ainekset kylminä. Jäädytä pakasterasiassa isoja jääpaloja, jotka sulavat pieniä hitaammin.

- Jäädytä booliastia pakkasessa ennen juhlia, jos mahdollista. Tai jäähdytä astia kylmällä vedellä juuri ennen tarjoilua.

- Suurin virhe on, että boolin sekoitus jää puolitiehen. Muista sekoittaa juoma pohjasta pintaan päin, jotta maut tasoittuvat eikä sokeri jää kulhon pohjalle.

- Käytä tarjoilussa mielikuvitusta. Boolin voi tarjota vaihteeksi vaikka saunakiulusta tai isosta vanhasta elintarvikepurkista. Sopivia astioita voi etsiä kirpputoreilta ja sisustusliikkeistä.

- Perinteisen lasin sijasta juoman voi annostella hillo- tai lastenruokapurkkiin, smoothiepulloon tai tarpeeksi syviin kulhoihin. Etiketit irtoavat irti purkeista kuumalla vedellä, tiskiaineella ja saippuavillalla hankaamalla.

- Viimeistele juoma hedelmien ja marjojen lisäksi syötävillä kukilla.

 

3 kommentit

Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

To, 2015-02-26 07:09
Hyviä ideoita, hedelmälohkoja on tullut käytettyä kesäjuomissa.
Käyttäjän Jake kuva

Jake

Pe, 2015-02-27 13:40
Booli saunakiulusta. Siinäpä astia makuuni.
Käyttäjän Indiska kuva

Indiska

To, 2016-01-07 10:27
Inkivääri (y)