Etusivu Artikkelit Vinkit testit Kesän ihanimmat kirjatärpit

Kesän ihanimmat kirjatärpit

Vuosi 2014 on tuonut kirjojen ystäville valtavan määrän ihanaa luettavaa! Nappaa tästä kirjatärpit riippumaton uumeniin ja laiturin nokkaan. Jokaiselle on taatusti jotakin!

 

Tarquin Hall kirjoitti yksityisetsivän seikkailemaan uhkapelimaailmassa. Vish Puri & kohtalokkaan voikanan tapaus (Gummerus) tarjoaa lopussa lukijalle myös kolme reseptiä etsivän keittiöstä – myös sen voikanan.

Voi maamme Suomi (WSOY) -kirjassa median moniottelija Roman Schatz sivaltelee taas suomalaisten tuntoja tarkkanäköisellä ja hulvattomalla otteellaan. Esseekokoelman kruununa on Fingerporista tutun Pertti Jarlan kuvitus.

Qais Akbar Omarin Yhdeksän tornin linnake (Otava) vie lukijan Kabuliin. Kirjailija muistelee elämäänsä maassa, jonka elämää pirstovat sisällisota ja talibanien terrori. Kaunis, ajatuksia herättävä kertomus huokuu vieraanvaraisuutta ja lähimmäisenrakkautta.

Gabriel Zevin kirjoittaa kirjakauppias A.J.Fikrysta, jonka eämä ei ole kulkenut niin kuin piti. Tuulisen saaren kirjakauppias (Gummerus) on tarina uusista aluista, lukemisesta ja rakastamisesta.

Chelsea Handlerin Elämäni vaakatasossa. Yhden yön juttuja. (Bazar) On sarkastisen komediennen ronski rippi elämänsä miesseikkailuista.

Conn Igguldenin Ruusujen sota (Otava) on lukuelämys historian ystävien mieleen. 1400 -luvun Isoon-Britanniaan sijoittuva romaani kertoo hallitsijajuonitteluista hauraan ja sairaalloisen Henrik VI:n noustessa valtaistuimelle.

Gummerus kokosi kauneimmat suomalaiset runot Sydämeni laulut -teokseksi. Kokoelma mm. Eino Leinon, Edith Södergranin, J.H.Erkon ja Uuno Kailan runoja on myös erinomainen lahjaidea kesäjuhliin.

Ayana Mathisin Huonetta ja sukua (WSOY) kertoo kussakin 12 luvussaan yhden rotuvihaa pakenevan Hattien lapsen tarinan. 1920-luvulta 1980-luvulle kuljettava kirja on ravisteleva kertomus sitkeydestä ja rohkeudesta.

13-vuotiaana Suomeen muuttanut Nura Farah on ensimmäinen suomeksi romaanin kirjoittanut somali. Esikoisteos Aavikon tyttäret (Otava) on hieno tarina aavikon karusta arjesta, sukulaissuhteista, naisen asemasta ja perhesuhteista.

Kristiina Hanhirovan Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia (WSOY) on koskettava, herkkä ja hauska kuvaus elämästä vakavan sairauden heittäessä yhä vain uutta kapulaa rattaisiin. Tarina rakkaudesta, huumorista ja vahvasta uskosta elämään.

Nuorille lukijoille:

Chris Columbus ja Ned Vizzini kirjoittivat nuorten seikkailun Hurjien tarinoiden talo (Otava). Kertomus kujettaa Walkerin sisarukset keskelle magiaa, salaisuuksia ja ihmeellisiä tuttavuuksia.

Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen (Tammi) kirjasarjan seitsemännessä osassa seikkaillaan aikakoneella, tutustutaan koiriin ja taistellaan hyvän puolesta vääryyttä vastaan.

Eppu ja Anna Nuotion Venla T:n rakkaudet (Otava) starttaa uuden nuortenkirjasarjan. Äidin ja tyttären yhteistyönä syntynyt teos on täynnä rakkautta ja tunteen paloa.

Mikäli ninjatarinat ja etenkin suosittu Naruto -sarja on sydäntäsi lähellä, hyppää lahjattoman mutta sinnikkään ninjakokelaan Rock Leen matkaan. Masashi Kishimoton Ninjatarinat 1 ja 2 (Tammi) ovat juuri ilmestyneet suomeksi, ja sarjan 3. ja 4. osa seuraavat heti perässä kesän ja alkusyksyn aikana.

 

3 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Su, 2015-03-01 11:34
Lomalla olen myös lukemisesta. Silloin on muita aktiviteetteja luonnon helmassa.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Ti, 2015-06-02 22:07
Hyvää luettavaa.
Käyttäjän Leenis kuva

Leenis

Ti, 2015-06-02 22:07
Hyvää luettavaa.