Etusivu Ideafoorumi Ideatori Laitatko pullataikinaan kananmunaa?
Anonyymi
To, 2015-01-29 15:32

Laitatko pullataikinaan kananmunaa?

Kaikissa ohjeissa käsketään laittamaan kananmuna taikinaan, mutta minä olen sen jättänyt aina uskollisesti pois, äidiltäni opittu tapa. Mikähän sen munan merkitys taikinassa on, osaako joku kertoa?

10 kommentit

Käyttäjän Jake kuva

Jake

Pe, 2015-01-30 02:21
En aina. En ole huomannut koostumuksessa enkä maussakaan mitään eroa.
Käyttäjän satsuma kuva

satsuma

Pe, 2015-01-30 07:22
Kyllä laitan.
Käyttäjän manta65 kuva

manta65

Pe, 2015-01-30 08:18
Laitan, kun ohjeessa niin lukee :)
Käyttäjän SMEL kuva

SMEL

Pe, 2015-01-30 08:54
Olen aina laittanut, ei ole allergioita.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Pe, 2015-01-30 09:33
En laita, olen tehnyt pullataikinaan kohta 40 vuotta ilman munia ja hyvää ja kuohkeaa on tullut. Allergian takia jäi pois ja pysyy.
Käyttäjän thesihu kuva

thesihu

La, 2015-01-31 12:40
Laitan, ei ikinä käynyt mielessä kokeilla ilman...
Käyttäjän SMEL kuva

SMEL

La, 2015-01-31 15:42
Olen aina laittanut, vaikka tiedän, että ilmankin hyvää tulee. Piti oikein netistä kurkata sen munan merkitys taikinassa: Taikinasta tulee käsittelyominaisuuksiltaan venyvämpää ja se kestää paremmin pitkänkin leipomisajan. Taikinan kaasunpidätyskyky ja nostatuskestävyys paranee.
Käyttäjän janzukka kuva

janzukka

Su, 2015-02-01 11:00
Laitan, jos ohjeessa lukee niin. :D Mutta tietääpähän jatkossa, että voi tehdä myös ilman sitä.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Su, 2015-03-15 16:11
Miekin luulin aikoinani, että vaikuttaa väriin ja makuun,mutta sehän ei pidä paikkaansa. Olen jopa testannut aikoinani työkavereilla ja kukaan ei pystynyt erottamaan kummat olivat munalla ja kummat eivät. Mielikuvia hyvin pitkälti nuo eroavaisuudet. Kuvassa mielestäni ihan kelvollisen värisiä voipullia ilman munaa.
Käyttäjän Makunystyrä kuva

Makunystyrä

Su, 2015-03-15 16:43
Laitan aina