Etusivu Ideafoorumi Ideatori Miten estää avokadon tummumisen?
Anonyymi
Ke, 2015-03-18 09:30

Miten estää avokadon tummumisen?

Avokadon kivi hidastaa tummumista. Säästä avokadosta se puolikas, jossa kivi on kiinni. Kivi hidastaa tummumista. Sama pätee guacamoleenkin: upota kivi kastikkeeseen kun laitat sen jääkaappiin.

9 kommentit

Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Ke, 2015-03-18 09:36
Loistoidea jota todellakin kokeilin ja se toimii. Caramel, meillä varmaan keskenämme jonkin asteinen telepatia, kun juuri ajattelin laittaa saman asian tänne foorumille! Samoin laitoin nyt toisen avokadon kasvamaan, kun edellinen on jo yli metrin mittainen komia puu.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:00
Vau, Riitta-Ahkku; komea kasvi.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:01
Aälä sure, Freya, saihan kissasi nauttia (?) kasvattamastasi avokadosta.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:03
Säilytä avokado tiiviisti. Avokado tummuu hapen ansiosta. Vähemmän happea; vähemmän tummumista. Laita avokadon puolikas säilöön kiven kanssa, esimerkiksi tiiviiseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin (minigrip).
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:06
Luin netistä avokadon tummumisen estämisestä ohjeita kun haluan onnistua säilyttämään avokadon kauniin vihreän värin myös guacamolessa. Yksi niksi: Sivele avokadon puolikas oliiviöljyllä, ennen rasiaan tai pussiin laittamista. Toinen: Sivele avokadon leikkauspinta limen tai sitruunan mehulla.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:09
Vielä yksi niksi avokadon tummumisen estämiseksi: Pilko isoja sipulilohkoja avokadon säilytysrasiaan. Laita avokadon puolikas kivineen lohkojen päälle niin, että kuori koskettaa sipuleita.
Käyttäjän Riitta-Ahkku kuva

Riitta-Ahkku

Ke, 2015-03-18 10:09
Tuo liemellä/sitruunalla sivelty auttaa hetkellisesti,mut ei minulla toiminut edes yhtä päivää. Öljyllä sivelty auttoi kans muutaman tunnin, mut kiven jättö paikoilleen ja tiiviiseen rasiaan niin toimi pari päivää.
Käyttäjän Raspberry kuva

Raspberry

Ke, 2015-03-18 10:16
Hyvä, Riitta-Ahkku, ja kivi sitten talteen ja kasvamaan: Liotitko kiven ensin vai työnsitkö suoraan ruukun multaan?
Käyttäjän Kotikokki kuva

Kotikokki

Ke, 2015-03-18 11:19
Minä olen sivellyt päälle sitruunamehua ja koittanut laittaa mahdollisimman ilmatiiviiseen astiaan. Mikään ei ole tähän asti toiminut sataprosenttisesti, joten olen päätynyt siihen, että avokado on syötävä kertaistumalta.