Etusivu Reseptit Amerikkalaiset bagelit

Amerikkalaiset bagelit

4.208335
Average: 4.2 (24 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
2
kuivahiivaa
5
vettä
2
suolaa
2
juoksevaa hunajaa tai siirappia
14
täysjyvävehnäjauhoja
1
Flora Kulta Juokseva
seesamin-, unikon- tai auringonkukansiemeniä koristeluun
Valmistusohje: 

1. Lämmitä vesi vähän kättä lämpöisemmäksi, noin 42-asteiseksi.


2. Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhoihin ja lisää seos veteen puuhaarukalla sekoittaen.


3. Lisää seokseen hunaja ja rasva ja vaivaa niin kauan, että seos irtoaa kädestä ja kulhosta. Bageltaikina saa olla pullataikinaa tanakampaa. Lisää tarvittaessa jauhoja sopivan koostumuksen saamiseksi.


4. Jätä taikina pyyhkeen alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.


5. Ota riittävän suureen kattilaan muutama litra vettä ja anna sen kiehua hiljalleen. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.


6. Puristele kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja leivo se rinkeleiksi. Nipistä rinkelin kiinnityskohta voimakkaasti kiinni, ettei se aukea kypsennyksen aikana.


7. Nostele muutama rinkeli kerrallaan lempeästi kiehuvaan veteen ja keitä muutaman minuutin ajan. Älä laita kattilaan samaan aikaan liian montaa rinkeliä, sillä ne turpoavat vedessä.


8. Nosta turvonneet rinkelit varovasti paperoidulle uunipellille ja ripottele pinnalle siemeniä.


9. Paista uunissa kauniin kullanruskeiksi, noin 30 min.


 


Bagelit maistuvat sellaisenaankin, mutta ihania niistä saa erilaisilla suolaisilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi Crème Bonjour Kylmäsavuporotuorejuustoa! Täältä taas löydät herkullisen ohjeen kylmäsavulohibagelille.


Bagelit voi myös halkaista ja paahtaa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista