X
EtusivuReseptitBurtha - intialainen munakoisopata

Burtha - intialainen munakoisopata

4.117645
Keskiarvo: 4.1 (17 arviota)

Perinteinen Punjabin alueen ruoka, joka tarjoillaan naan- tai rotileivän kera, mutta perisuomalainen lapinrieska paadettuna on myös mitä mainioin kaveri tälle ruoalle.

30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1
suuri munakoiso
3
öljyä
1
juustokuminan siemeniä
1
keskikokoinen sipuli
2
suurta tomaattia
2
pulskaa valkosipulin kynttä
2
tuoretta raastettua inkivääriä
1
kurkumaa
1
jauhettua juustokuminaa
1
jauhettua korianteria
0.3
cayenne pippuria tai maun mukaan
0.3
mustapippuria tai maun mukaan
0.5
tuoretta korianterisilppua
Valmistusohje: 

Pistele munakoisoisoon muutama reikä ja voitele pinta öljyllä. Paahda kypsäksi uunissa gillivastusten alla 250 ast. n. 30 min. kääntäen puolessa välissä.

Kun munakoiso on pehmennyt laitan se muovipussiin hetkeksi, jolloin kuori irtoaa lihasta leikiten.

Paahda kuminansiemeniä kuumalla pannulla käännellen, kunnes tuoksu irtoaa ja väri hieman tummuu, mutta varo polttamasta. Lisää pannulle öljy, viipaloitu sipuli ja kuullota kunnes hieman pehmenee. Kuori, poista siemenet sekä kuutioi tomaatti ja lisää pannulle. Lisää myös raastettu inkivääri, murskatut valkosipulit sekä kuivat mausteet ja kypsennä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää kuutioitu munakoison liha pannulle ja kypsennä vielä 10-15 min. Tarkista maku ja mausta korianterisilpulla. Myös tuore persilja käy, mikäli korianteri ei maistu.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista