Etusivu Reseptit Coq au vin – kukkoa viinissä (G)

Coq au vin – kukkoa viinissä (G)

4.1
Average: 4.1 (20 votes)

Perinteinen Coq au vin saa makunsa maukkaasta marinadista ja hautuu kypsäksi yhdessä kasviksien kanssa!

annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
2
Flora Culinesse juoksevaa
1
kokonaista kanaa
marinadi:
6
punaviiniä
1
porkkanaa
1
punasipulia
2
laakerinlehteä
1
Knorr Fond ”du Chef” Kasvisannosfondi
1
Knorr Fond ”du Chef” Kana-annosfondi
Lisäksi:
1.5
punaviiniä
200
savustettua siankylkeä
400
herkkusieniä
6
salottisipulia
1
Maizena maissitärkkelystä
1
suolaa
1
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje: 

Näin valmistat coq au vin – kukkoa viinissä:


  1. Lohko kananpoika paloiksi ja poista siitä siivenkärjet ja pyrstö.

  2. Paloittele kuorittu porkkana. Kuori ja hienonna punasipuli.

  3. Sekoita viini, porkkana, punasipuli ja annosfondit marinadiksi. Sekoita kana marinadin kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa 12-24 tuntia.

  4. Poista kananpalat marinadista ja paista kullanruskeiksi.

  5. Siivilöi porkkana sekä sipuli erilleen marinadista ja kiehauta marinadi.

  6. Anna kanojen porista marinadissa 45 minuuttia.

  7. Paloittele siankylki ja paista rapeaksi.

  8. Paista kokonaiset herkkusienet ja kuoritut pikkusipulit kullanruskeiksi.

  9. Lisää pataan herkkusienet, siankylki ja sipulit. Keitä vielä 25 minuuttia.

  10. Poista kananpalat, sienet, sipulit ja siankylki. Keitä syntynyt neste kokoon ja suurusta maissitärkkelyksellä.

  11. Laita kananpalat, sienet, sipulit ja siankylki takaisin pataan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.

  12. Mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa coq au vin esimerkiksi perunasoseen kanssa.


vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista