Etusivu Reseptit Falafelit ja hummus (K)

Falafelit ja hummus (K)

3.916665
Average: 3.9 (12 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
palestiinalainen falafel:
1
kuivia kikherneitä
2 sipulia
2 valkosipulia
2 nippua persiljaa
1 vihreä chili
0.75
kuminaa
0.75
korianteria
2
ruokasoodaa
2
suolaa
Noin 3 desilitraa vettä
2
Cocos rasvaa uppopaistamista varten.
hummus:
0.5
kikherneitä
0.5
ruokasoodaa
1.5 desiä vettä
3 desilitraa tahinia
2 valkosipulin kynttä
puolikas vihreä chilipaprika
1
suolaa
1.5 desilitraa sitruunamehua
Loraus oliiviöljyä
Valmistusohje: 

Falafelit:


1. Liota kikherneitä yön yli. Poista vesi ja jauha herneet mausteineen massaksi.


2. Lisää massaan vettä, ruokasoodaa ja suolaa. Vaivaa käsin.


3. Kuumenna öljy syvässä pannussa. Öljyä on oltava niin paljon, että pyörykät uivat siinä.


4. Pyörittele massasta lihapullan kokoisia, litteitä pyöryköitä. Kokeile öljyn kuumuutta ensin pienellä nokareella. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, pyörykkä pompahtaa heti pintaan. Varo sormiasi!


5. Paistele pyöryköitä sopivankokoisissa erissä 5 minuuttia. Käännä pyöryköitä tarvittaessa, jotta ne paistuvat molemmilta puolilta. Nosta falafelit reikäkauhalla ennen kuin pinta tummuu liikaa.


Hummus:


1. Liota herneitä yön yli, kunnes ne ovat pehmeitä.


2. Valuta vesi pois. Lisää uusi vesi ja keitä herneitä kaksi tuntia. Pidä herneitä  jääkaapissa kunnes ne ovat viileitä. Jos haluat hummusta nopeasti, voit käyttää myös purkkiherneitä. Niitä ei tarvitse liottaa ja keittää, mutta ne eivät toisaalta maistu yhtä hyviltä.


3. Vatkaa tahini ja sitruunamehu tehosekoittimella kuohkeaksi. Lisää mausteet ja kikherneet.


4. Tarjoile oliiviöljyn kanssa.


Vinkki! Jos haluat aterialle pikantin säväyksen, tee kastike lisäämällä oliiviöljyyn murskattua valkosipulia, sitruunamehua, murskattua paprikaa ja ripaus suolaa. 


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista