Etusivu Reseptit Gazpacho ja basilikamajoneesi

Gazpacho ja basilikamajoneesi

4
Average: 4 (42 votes)

Gazpacho on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jonka juuret ovat Andalusiassa. Keiton raikas ja täyteläinen tuoksu tulee tuoreista tomaateista, kurkusta, paprikasta sekä shalotti- ja valkosipulista. Tässä reseptissä mukaan on soseutettu myös mansikoita. Tarjoile gazpacho kylmänä ja valmista sen kaveriksi herkullinen basilikamajoneesi, joka on valmistettu Créme Bonjour tuorejuustosta, Hellmann's Real majoneesista ja tuoreesta basilikasta.

gazpacho ja basilikamajoneesi
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Gazpacho:
6 tomaattia
1 kurkku
1 punainen paprika
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
150
mansikoita
2 siivua paahtoleipää
0.5
oliiviöljyä
2
punaviinietikkaa
1
mustapippuria
1
suolaa
Basilikamajoneesi:
1
Créme Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
2
Hellmann´s Real majoneesia
0.5 sitruunan mehu
1
silputtua basilikaa
Valmistusohje: 

Valmista ensin gazpacho. Leikkaa tomaatit, kuorittu kurkku, paprika, shalottisipuli, valkosipulinkynnet sekä mansikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla. Laita jäähtyneet paahtoleipäkuutiot vihannesten sekaan. Lisää loput ainekset ja pyörittele mausteet sekaan. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia. Laita aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä niin kauan, että keitosta tulee tasaista. Tarkista maku ja laita jääkaappiin.


Valmista basilikamajoneesi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja tarjoile kylmän gazpachon kera.


 


 


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista