Etusivu Reseptit Glaseerattua possunniskaa ja herkulliset kermaperunat (G,L)

Glaseerattua possunniskaa ja herkulliset kermaperunat (G,L)

4.666665
Average: 4.7 (12 votes)
annosta
24h+
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
800
perunoita (vastaa n.10kpl keskikokoista ruokaperunaa)
2.5
Flora Ruoka laktoositon 15%
3 valkosipulin kynttä
1
suolaa
½ tl mustapippuria
3
Flora Kulta juoksevaa
1
possunniskaa (kasleria)
4 tähtianista
2
Knorr Fond "du Chef" naudanliha-annosfondi
1
vettä
5 tummaa ruokosokeria
1
Knorr Punaviinikastike
Valmistusohje: 

1. Laita possuniska isoon kannelliseen vuokaan tai pataan. Peitä liha kokonaan nesteellä johon on liotettu annosfondit. Lisää pataan myös tähtianikset. Laita pata 4,5 tunniksi 150 asteiseen uuniin. Ota niska pois uunista ja nosta se varovasti pois nesteestä. Laita liha jäähtymään sopivaan astiaan ja laita sen päälle toinen astia, jonka päälle voit laittaa painoksi esim. jauhopussin. Mitä painavampi on paino sitä parempi. Siirrä jäähtynyt liha jääkaappiin, jossa se voi olla hyvin vaikka yön yli painon alla. Ota haudutusliemi talteen ja laita sekin jääkaappiin.


2. Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi siivuiksi. Ota iso paistinpannu ja paista perunat kuumalla pannulla kolmessa erässä pienessä määrässä Flora Kulta juoksevaa ja mausta ne ripauksella suolaa ja pippuria. Kun perunat ovat saaneet selvästi väriä laita ne uunin kestävään kulhoon tai vuokaan jonka tilavuus on noin 2l. Paista lopuksi samalla pannulla hienonnetut valkosipulinkynnet ja kaada kerma sekaan. Anna seoksen kiehua n. 5min. Mausta kerma suolalla ja pippurilla. Kaada kerma perunoiden päälle. Määrä on oikea kun päällimmäiset perunat ovat juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Jos kerma ei riitä niin voit lisätä vuokaan lisää Flora ruokaa tai vettä. Päällimmäiseksi voit vielä kaataa pari ruokalusikallista Flora Kultaa. Laita vuoka uuniin n. 40 minuutiksi 175 asteeseen. Kokeile haarukalla onko perunat kypsiä ja anna niiden olla uunissa tarvittaessa hieman pidempään. Ota perunat pois uunista ja anna niiden levätä folion alla hetki ennen tarjoilua, jotta neste imeytyy perunoihin.


3. Kaada 5dl haudutuslientä laakeaan kattilaan ja lisää tumma ruokosokeri. Keitä kasaan kunnes liemi on kiisselimäistä. Leikkaa painon alla ollut possunniska sopiviksi annospaloiksi ja pensselöi kasaan keitetyllä liemellä. Laita pellille ja uuniin 250 asteeseen noin 15minuutiksi tai kunnes possun pinta on kauniin ruskea. Voit sivellä paloja toistamiseen hieman ennen kuin otat palat pois uunista.


4. Lämmitä Knorr Punaviinikastike pakkauksen ohjeen mukaan.


Kasaa annos lautaselle ja koristele esim. tuoreella timjamilla.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista