Etusivu Reseptit Herukkainen juustokakku

Herukkainen juustokakku

4
Average: 4 (34 votes)

Herukkainen juustokakku on raikas kahvipöydän piristys!

annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
pohja:
200
keksejä
100
Flora kulta 80% margariinia
0.5
fariinisokeria
2
kanelia
täyte:
3
liivatelehteä
2.5
Flora Vispiä
400
Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1.3
tomusokeria
6
vanilliinisokeria
1
sitruunanmehua
pinnalle:
8
viinimarjoja
2
mustaherukkamehua
1
hyytelösokeria
Valmistusohje: 

Näin valmistat herukkaisen juustokakun:


  1. Hienonna keksit tai piparkakut monitoimikoneessa.

  2. Lisää joukkoon sulatettu rasva, fariinisokeri ja kaneli.

  3. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin.

  4. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintän 10 minuutiksi.

  6. Vaahdota Flora Vispi, vatkaa joukkoon Crème Bonjour, tomusokeri ja vanilliinisokeri.

  7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan sitruunamehuun.

  8. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen.

  9. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

  10. Levitä marjat juustotäytteen päälle. Jos käytät pakastemarjoja, sulata niitä ensin vähän.

  11. Kuumenna mehu kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Jäähdytä hetki.

  12. Valuta/lusikoi hyytelösokeriliemi marjojen päälle.

  13. Peitä vuoka kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.

  14. Irrota kakku veistä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

  15. Koristele kakku halutessasi marjoilla tai viinimarjan lehdillä.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista