X
EtusivuReseptitHiillostettua kalaa pekaanipähkinävoilla, Meniuere-kastikkeella ja mausteisella riisillä

Hiillostettua kalaa pekaanipähkinävoilla, Meniuere-kastikkeella ja mausteisella riisillä

4.26087
Keskiarvo: 4.3 (23 arviota)

Valmista maukas paistettu kuha Meniuere-kastikkeella! Jos olet mausteisen ruoan ystävä, tämä on sinun valintasi! Paistettua kuhaa maustaa pekaanipähkinävoi ja riisiin suolaisuutta sekä makua tuo pekoni ja kasvikset. Meniuere-kastikeeseen saat makua helposti Worcestershire-kastikkeen avulla. Resepti sisältää neljä annosta.

Paistettu kuha
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Blackened Fish:
6 punakampelanfileetä (tai muuta vaaleaa kalaa esim. kuha)
1
sipulijauhetta
1
valkosipulijauhetta
1
jauhettua cayennea
1
paprikajauhetta
3
suolaa
350
sulatettua Cocos kookosrasvaa
Meniuere-kastike:
3
kalalientä (puolikas Fond ”du Chef” kala annosfondi ja 3 dl vettä)
1 valkosipulin kynsi
300
Flora Kulta margariinia
2
vehnäjauhoja
0.5
Worcestershire-kastiketta
Pecan buerre:
4
Flora Kulta margariinia
1
pekaanipähkinöitä
2
erittäin hienoksi silputtua sipulia
1
sitruunamehua
0.5
tabascoa
Puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna
Quick and Dirty Rice:
Noin 150 g savukylkeä tai pekonia
1
Flora Kulta margariinia
2 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 vihreä paprika hienonnettuna
2 sellerin vartta hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
Mausteet: 0,5 tl Jauhettua mustapippuria, 1 tl makeaa paprikajauhetta, ¼ tl jauhettua valkopippuria, 0,5 tl jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl timjamia, 0,5 tl oreganoa ja 1 tl suolaa.
Noin 4 dl raakaa jasmiiniriisiä
1 Fond ”du Chef” Kana-annosfondi
vettä
Valmistusohje: 

Blackened Fish Kuivaa kalafileet molemmin puolin talouspaperilla. Sekoita mausteet ja suola hyvin keskenään ja kaada seos laakealle lautaselle. Kuumenna valurautainen paistinpannu erittäin kuumaksi. Voit hiillostaa kalat myös sileäpintaisella grilliparilalla. Mitä kuumempi pannu on, sitä parempi. Mikäli paistat kaloja sisätiloissa, huolehdi hyvin ilmanvaihdosta, koska kalaa hiillostaessa muodostuu savua. Sivele kookosrasvaa reilusti kalafileiden pintaan (tai kasta fileet rasvassa). Pyörittele fileet molemmin puolin mausteseoksessa. Mausteseosta saa tarttua reilusti kalojen pintaan, sillä hiillostus miedontaa mausteiden makua. Laita filee pannulle ja lusikoi päälle muutama ruokalusikallinen sulatettua kookosrasvaa. Varo sormiasi! Kun kala on mustunut ja hiillostunut toiselta puolelta, käännä se ympäri varovasti ja lisää muutama lusikallinen rasvaa kalan päälle. Riippuen kalan paksuudesta, hiillostuksen tulisi kestää maksimissaan 2 minuuttia per puoli, joten pannu saa olla erittäin kuuma. Meniuere-kastike Kuumenna liemi kiehuvaksi. Sulata 4 rkl Flora Kulta margariinia pienessä kulhossa, sekoita joukkoon vehnäjauhot.  Lisää rasva-jauhoseos liemeen kokoajan sekoittaen. Kypsennä pienellä lämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää loppu rasva kastikkeeseen pieninä nokareina vähän kerrallaan, sekoita vispilällä koko ajan. Lisää lopuksi Worcestershire-kastike ja keitä kastiketta hiljalleen vielä muutama minuutti. Pecan buerre Hienonna tehosekoittimessa pakaanipähkinät ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Quick and Dirty Rice Kuutioi pekoni, ruskista kuutiot kattilassa rapeiksi. Lisää joukkoon nokare margariinia ja kasvikset. Paista muutama minuutti, lisää mausteet ja paista vielä hetki. Lisää riisit, fondi ja vettä riisipakkauksen ohjeen mukaan. Lisää laakerin lehdet ja keitä riisi kypsäksi.


vaativa
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista