Etusivu Reseptit Intialainen kanacurry

Intialainen kanacurry

3.94737
Average: 3.9 (38 votes)

Järjestä intialainen ilta valmistamalla täydellinen intialainen ateria lisukkeineen. Mausteinen intialainen kanacurry on perinteinen intialainen ruoka, jonka mausteseos curry kannattaa valmistaa itse. Tarjoile intialainen kanacurry kurkkuraitan kera ja herkullinen ateria on valmis nautittavaksi.

kanacurry
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Curry mausteseos:
2
korianterin siemeniä
1
kuminansiemeniä
1
kardemumman siemeniä
1
kokonaista mustapippuria
1
fenkolinsiemeniä
1
sinapinsiemeniä
0.5
neilikkaa kokonaisena
2 kuivattua chiliä hienonnettuna
2
kurkumaa
Kanacurry:
1
Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton
2
maustamaton jogurtti
3.5
curry mausteseos
3
Flora Kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseos
2 keskikokoista sipulia kuutioituna
3
inkivääri kuorittuna ja hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
2
tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1
kuivattu chili
suolaa ja mustapippuria
2
kookosmaitoa
1 Knorr kanaliemikuutio
4 luumutomaattia kaltattuna ja hienonnettuna
1 sitruunan mehu
0.5
korianteria hienonnettuna
minttua
limemehua
Kurkkuvalkosipuli-raita:
1 kurkku kuorittuna
0.5
suolaa
1.5
maustamatonta jogurttia
1
Hellmann’s valkosipuli majoneesi
0.5 sitruunan mehu
1.5
korianteria hienonnettuna
1.5
tuoretta minttua hienonnettuna
0.5
sokeria
mustapippuria myllystä
Valmistusohje: 

Curry mausteseoksen valmistus:


Paahda kaikki mausteet paitsi kurkuma kuivalla pannulla noin kaksi minuuttia. Aja mausteet tasaiseksi kahvimyllyssä tai morttelissa. Lisää joukkoon kurkuma ja sekoita tasaiseksi. Käytä heti tai säilö mausteseos ilmatiiviiseen rasiaan.


Kanacurryn valmistus:


Aloita kanacurryn valmistus kuutioimalla koipireidet tasakokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi sekoittamalla jogurtti ja curry mausteseos (1,5 rkl) keskenään. Pyörittele kanat marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokausi tai vähintään 12 tuntia.


Lämmitä rasva laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää tomaattipyree, curry mausteseos (2 rkl), kanelitanko ja chili. Kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kookosmaito ja kanaliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos alkaa suurustua. Lisää tomaatit, sitruunamehu ja korianteri. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Ruskista paloitellut kananpalat pannulla tai uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Lisää kananpalat curryn joukkoon. Anna kypsyä hetki ja suurusta tarvittaessa Maizena maissitärkkelysjauholla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta korianteria, minttua ja limemehua. Tarjoile basmatiriisin ja kurkkuvalkosipuli-raitan kera.


Kurkkuvalkosipuli-raitan valmistus


Poista kuorituista kurkuista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Voit myös raastaa kurkut. Itketä kurkut: sekoita kurkut suolan kanssa ja anna seisoa noin tunnin verran. Siivilöi kurkusta neste pois. Lisää jogurtin joukkoon kaikki aineet ja anna maustua vähintään tunnin ajan. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.


 


 


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista