Etusivu Reseptit Juustoinen lohikakku

Juustoinen lohikakku

4.25641
Average: 4.3 (39 votes)

Juustoinen lohikakku on herkullinen ja näyttävä juhlapöydän tarjottava!

annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Pohja:
20
hapankorppupaloja
0.8
Flora Culinesse juoksevaa
1
vettä
Täyte:
4
liivatelehteä
2.5
Flora Vispiä
1
punasipulia
350
kylmäsavustettua kirjolohta
400
Crème Bonjour Katkarapu tuorejuustoa
1
tilliä
0.5
sitruunamehua
0.5
mustapippuria
Koristelu:
150
kirjolohen mätiä
3
ruohosipulia
0.5
punasipulia
Valmistusohje: 

Näin valmistat juustoisen lohikakun:


  1. Jauha hapankorput (150 g) hienoksi monitoimikoneessa.

  2. Lisää joukkoon Flora Culinesse ja vesi, sekoita tasaiseksi.

  3. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia.

  4. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle.

  5. Valmista täyte.

  6. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

  7. Vaahdota Flora Vispi.

  8. Leikkaa sipuli ja lohi kuutioiksi ja hienonna tilli.

  9. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää joukkoon Flora Vispi -vaahto, sipulit, lohi ja tilli.

  10. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata lehdet sitruunamehuun.

  11. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.

  12. Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.

  13. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

  14. Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle.

  15. Koristele kakku ennen tarjoilua kirjolohen mädillä, ruohosipulilla ja punasipulikuutioilla.

Idea! Voit valmistaa lohikakun jo edellisenä päivänä ja koristella ennen tarjoilua.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista