Etusivu Reseptit Karpaloleivos (K)

Karpaloleivos (K)

3.96154
Average: 4 (26 votes)

Herkullisen karpaloleivoksen marjoja voi vaihdella sesongin mukaan!

annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Pohja:
100
Flora kulta 80% margariinia
0.75
sokeria
1 muna
11
vehnäjauhoja
1
perunajauhoja
1
leivinjauhetta
1
vaniljasokeria
Marjatäyte:
220
karpaloita
3
sokeria
3
perunajauhoja
Kauratäyte:
0.5
Flora Kulta juoksevaa
0.5
sokeria
1.5
kaurahiutaleita
1
vehnäjauhoja
1
vaniljasokeria
Kuorrute:
200
karpaloita
0.75
hyytelösokeria
400
Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1
tomusokeria
Valmistusohje: 

Näin valmistat karpaloleivokset:


  1. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

  2. Lisää kevyesti vatkaten kananmuna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

  3. Painele taikina jauhotetuilla käsillä voideltuun neliskanttiseen vuokaan (n.20x30cm).

  4. Tee marjatäyte. Sekoita karpalot sokerin ja perunajauhon kanssa.

  5. Kaada marjat tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle.

  6. Tee kauratäyte. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos marjojen päälle.

  7. Laita pohja paistumaan uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.

  8. Tee leivoksen kuorrute.

  9. Hillota karpaloita vesihauteessa 20 minuuttia ja painele niitä siivilässä, jotta saat kaiken mehun talteen.

  10. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.

  11. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi.

  12. Levitä tuorejuusto hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele karpalomehulla.

  13. Jäähdytä leivosta jääkaapissa n. 1 tunti ja leikkaa annospaloihin.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista