Etusivu Reseptit Kaurasämpylät (L)

Kaurasämpylät (L)

4
Average: 4 (14 votes)

Sämpylätaikinaan voi lisätä esimerkiksi siemeniä, pähkinöitä tai rusinoita!

Kaurasämpylät
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1
vettä
50
hiivaa
3
hunajaa
150
Becel 60% margariinia
1
suolaa
2.5
kaurahiutaleita
18
hiivaleipäjauhoja
1
pellavansiemeniä
4
valkosipulinkynttä
Valmistusohje: 

Näin valmistat kaurasämpylät:


  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja, rasva, suola ja kaurahiutaleet.

  2. Lisää jauhot vaivaten, kunnes taikina irtoaa astian reunoista ja käsistä.

  3. Kohota taikina vedottomassa lämpimässä paikassa ja leivo taikinasta sämpylöitä.

  4. Kohota sämpylät vielä kerran ja paista 220 asteessa 10-15 minuuttia.

Voit halutessasi lisätä erilaisia siemeniä taikinaan kuten esimerkiksi pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Valkosipulista pitäville voit taikinaan lisätä murskattua valkosipulia.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista