Etusivu Reseptit Kinkkutäytteiset uuniperunat

Kinkkutäytteiset uuniperunat

4.38889
Average: 4.4 (18 votes)

Uuniperunat ovat herkullisia ja täytteiksi sopivat kinkun lisäksi mainiosti myös kala ja kasvikset!

annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
4
uuniperunaa (esim. Rosamunda)
100
HK Palvikinkkua
4
ruohosipulia
1
persiljaa
1
Flora Kevyt Ruoka 7%
2
Becel Juokseva kasviöljyvalmistetta
0.2
valkopippuria
1
vähärasvaista juustoraastetta
Valmistusohje: 

Näin valmistat kinkkutäytteiset uuniperunat:


  1. Laita uuni 225 °C lämpötilaan.

  2. Pese perunat juuriharjalla huolellisesti.

  3. Pistä perunoihin reikiä haarukalla ja paista ne kypsiksi uunissa (paistoaika noin tunti). Tarkista kypsyys tikulla tai haarukalla.

  4. Ota perunat uunista ja anna niiden jäähtyä hetki.

  5. Halkaise perunat puoliksi. Koverra ne varovasti ontoiksi ja laita perunakupit uunivuokaan.

  6. Soseuta perunan sisus kulhossa. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, hienonnettu ruohosipuli ja persilja.

  7. Sekoita joukkoon Flora Kevyt Ruoka vähitellen ja lisää lopuksi Becel Juokseva kasviöljyvalmiste ja valkopippuri.

  8. Nosta uunin lämpö 250 °C lämpötilaan.

  9. Täytä perunakupit soseella ja ripottele päälle juustoraastetta.

  10. Gratinoi perunoita uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Tarjoa perunat esimerkiksi tuoreen salaatin ja leivän kanssa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista