Etusivu Reseptit Kylmäsavulohiterriini (G)

Kylmäsavulohiterriini (G)

4.23077
Average: 4.2 (26 votes)
-
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
3 liivatelehteä
180
katkarapuja
1
Maille Honey Dijon –sinappia
2
sitruunamehua
200
Crème Bonjour Savulohi ja piparjuuri tuorejuustoa
1
Flora Vispiä
600
Kylmäsavulohta ohuina siivuina
koristeluun:
100
kirjolohen mätiä
tilliä
2 kananmunaa
1 sitruuna
Valmistusohje: 

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kapea uunivuoka tuorekelmulla.


2. Valuta katkaravut huolellisesti ja kuivaa niitä vielä talouspaperin päällä, jotta niistä lähtee kaikki ylimääräinen neste pois. Vatkaa tuorejuusto, Flora Vispi ja sinappi keskenään. Kuumenna sitruunan mehu kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa sitruunamehussa. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan. Sekoita massa huolellisesti.


3. Aloita terriinin kasaaminen asettelemalla kylmäsavulohiviipaleet tuorekelmun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Seuraavaksi levitä vuokaan noin puolet tuorejuustomassasta ja ripottele sen päälle karkaravut. Voit säästää osan katkaravuista koristeluun. Kaada loppu massa vuokaan ja asettele loput kylmäsavulohiviipaleet kanneksi. Peittele vuoka tuorekelmulla ja anna terriinin hyytyä jääkaapissa yön yli. Jos et omista kapeaa uunivuokaa voit tehdä terriinin esim. muffinssivuokaan tai kääriä sen kuten kääretortun. Tällöin levitä kylmäsavulohiviipaleet suoraan tuorekelmun päälle n. 20×28 kokoiseksi levyksi. Levitä niiden päälle n. 1 cm paksu kerros täytettä, mutta jätä levyn yläraunaan n.5 cm kaistale ilman täytettä, jotta terriini on helpompi rullata kiinni. Ripottele massan päälle katkarapuja ohut kerros. Kelmua apuna käyttäen kääri levy varovasti mahdollisimman tiukalle rullalle. Sido rullan päät kiinni, voit vielä hieman tiivistää rullaa pyörittämällä päitä tiukemmalle. Tällä ohjeella pitäisi tulla 2-3 rullaa. Mitä pienempiä on rullat sitä helpommin niistä saa siistit ja onnistuneet.


4. Koristele terriini esimerkiksi sitruunanviipaleilla, mädillä, keitetyillä kananmunilla ja tuoreella tillillä.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista