Etusivu Reseptit Lampaanpaisti yrttimarinadissa

Lampaanpaisti yrttimarinadissa

4.133335
Average: 4.1 (15 votes)
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1.5
lampaan lapaa tai koipea (luulla tai ilman)
1 Knorr Fond "du Chef" Yrtti -annosfondi
1 Knorr Fond "du Chef" Naudanliha -annosfondi
2
kuorittuja vihanneksia (perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, sipulia)
2 kokonaista valkosipulia
200
tuoreita vihreitä papuja
Valmistusohje: 

1. Valmista marinadi: sekoita keskenään yrttiannosfondi, 4 rkl lämmintä vettä ja 4 rkl juoksevaa margariinia.


2. Marinoi lihaa seoksessa vähintään 2 h (voit halutessasi antaa maustua jopa 2 päivää).


3. Paista 180 -asteisessa uunissa syvällä pellillä tai uunivuoassa ensin 30 min.


4. Laske sitten lämpötila 150-170 asteeseen ja kaada paistin päälle 1 litra vettä maukkaan paistoliemen aikaansaamiseksi. Valele paistia liemellä säännöllisesti paiston aikana, ja varmista, että lopuksi lientä on jäljellä ainakin 1 litra.


4. Paista vielä 30 min ja lisää joukkoon isoiksi paloiksi leikatut vihannekset ja valkosipulit vaakasuunnassa kahtia leikattuina. Jatka valelua vielä 30 min. Paistoaikaa kuluu 1 h / 1 kg lihaa.


5. Ota paisti uunista, leikkaa se siivuiksi ja asettele liha ja kasvikset lautaselle. Valmista ja lisää kastike. Keitä vihreät pavut viimeisenä suolatussa vedessä, ja nosta ne suoraan kattilasta tarjolle.


 


Kastike:


Siivilöi pellille tai uunivuokaan jäänyt paistoliemi pieneen kattilaan. Lisää vettä niin, että kokonaismääräksi tulee 1 litra. Lisää joukkoon naudanliha -annosfondi ja kiehauta koko ajan sekoittaen.


 


Vinkki:


Voit tehdä marinadin myös sekoittamalla 300 ml kahvia Knorr Fond “du Chef” Yrtti -annosfondin kanssa.


Tuore minttu, rosmariini ja mustapippurirouhe sopivat marinadiin myös hyvin.


Voit leikata paistin siivuiksi ja peittää sen kastikkeella lämmittääksesi sen seuraavana päivänä uudelleen.


 


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista