Etusivu Reseptit Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

3.95652
Average: 4 (23 votes)

Perinteistä suomalaista jouluruokaa jo keskiajalta asti. Eli lanttulaatikko on perinteisistä joululaatikoista vanhin.

lanttulaatikko
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1
lanttua
2
Flora Ruoka 15%
50
Flora&Voi normaalisuolainen
1
korppujauhoja
1
kananmuna
0.5
siirappia
2
suolaa
0.5
mustkottipähkinää
2
korppujauhoja
2
Flora&Voi normaalisuolainen
Valmistusohje: 

Keitä kuutioitu lanttu suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta lantut sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen Flora Ruoka, rasva, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi sekä muskottipähkinä ja suola. Vatkaa seosta hetki sähkövatkaimella ja kippaa voideltuun matalaan vuokaan. Ripottele korppujauhoja päälle ja muutama nokare rasvaa. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista