Etusivu Reseptit Libanonilainen lammaskafta Top Chef -Josephin tapaan

Libanonilainen lammaskafta Top Chef -Josephin tapaan

3.25
Average: 3.3 (8 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Kafta:
400
karitsanjauhelihaa
80
sipulia
20
persiljanlehtiä
1 suolaa
ripaus juustokuminaa sekä musta- ja valkopippuria
2 sumakkia (Vinkki! Sumakin voit korvata sitruunanmehulla.)
Vuoan voiteluun 1 rkl Flora Kulta margariinia.
Tomaatti-sipulipaistos:
3 tomaattia
1 sipuli
1 sumakkia
ripaus suolaa
Rosmariiniperunat:
2 Rosamunda-perunaa
1 oksa tuoretta rosmariinia
2
sitruunanmehua
2
rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Koristesalaatti:
100
sipulia siivuina
2 persiljaa hakattuna
2 sumakkia
Valmistusohje: 

Kafta:
Sekoita silputtu sipuli sekä persilja sauvasekoittimella soseesi. Valmista lihamassa sekoittamalla jauheliha, sipulisose ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja aseta ne rasvatun uunivuoan pohjalle. Levitä pihvien päälle sipuli-persiljasose.


Tomaatti-sipulipaistos:
Viipaloi tomaatit ja sipulit. Mausta ne. Peitä pihvit tomaatti-sipuliseoksella ja ripottele päälle hieman mustapippuria sekä sumakkia. Paista uunin keskitasolla 200° noin 50 minuuttia. Valmista sillä välin koristesalaatti sekoittamalla ainesosat keskenään. Tarjoile kaftan kanssa.


Rosmariiniperunat:
Viipaloi perunat kuorineen ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadi öljystä, sitruunanmehusta, rosmariinista ja mausteista. Anna perunaviipaleiden maustua marinadissa noin vartin. Lisää uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä noin puoli tuntia.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista