Etusivu Reseptit Luumua, omenaa ja pekonia kätkettynä murekkeeseen

Luumua, omenaa ja pekonia kätkettynä murekkeeseen

3.652175
Average: 3.7 (23 votes)
Anonyymi
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
600
nauta-sikajauhelihaa (50/50)
1
keltasipuli
1
korppujauhoja
1
kuohukermaa
1.5
vettä
1
kananmuna
2
suolaa
1
soijakastiketta
1
tomaattipyreetä
1
Maille hunajasinappia
rouhittua mustapippuria
Täyte:
170
Amerikan pekonia
1
keskikokoinen omena (esim. Granny Smith)
15
kuivattuja kivettömiä luumuja
n. 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje: 

Tee ensin täyte. Ruskista suikaloitu pekoni pannulla. Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena reiluhkoiksi paloiksi. Puolita luumut. Pienennä lieden lämpötila lähes minimiin. Lisää omenalohkot pannulle pekonin joukkoon. Raasta päälle inkivääriä. Lisää pannulle myös luumut. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Sekoita hyvin, jotta inkivääri ja mustapippuri sekoittuvat tasaisesti täytteeseen. Ota pannu liedeltä ja anna seoksen jäähtyä sen aikaa, kun teet mureketaikinan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Sekoita korppujauhojen sekaan kerma ja vesi. Anna turvota viitisen minuuttia. Lisää mausteet, kananmuna, sipulisilppu ja jauheliha. Sekoita murekemassa tasaiseksi.

Levitä murekemassa leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kumoa täyte levyn keskelle. Nosta reunat leivinpaperin avulla täytteen päälle. Tiivistä saumat kostutetuin käsin ja ”kiristä” leivinpaperin avulla tiukaksi paketiksi. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.


helppo
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista