Etusivu Reseptit Maa-artisokka-purjokeitto punajuurilastuilla (K)

Maa-artisokka-purjokeitto punajuurilastuilla (K)

3.75
Average: 3.8 (12 votes)

Täyteläinen maa-artisokka-purjokeitto maistuu herkulliselta rapeiden punajuurilastujen kera!

annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Keitto:
1.5
vettä
1 Knorr kasvisliemikuutio
800
maa-artisokkia
1 iso purjo
1
Flora Kulta juoksevaa
2.5
Flora Ruoka 15%
2
Becel Gold kasvirasvalevitettä
1
valkopippuria
1.5
suolaa
1
mustapippuria
Punajuurilastut:
5
rypsiöljyä
4 punajuurta
suolaa
Lisäksi tarvitset paistomittarin.
Valmistusohje: 

Näin valmistat maa-artisokka-purjokeiton punajuurilastuilla:


Punajuurilastut:


  1. Pese punajuuret, mutta älä kuori niitä.

  2. Viipaloi punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. VINKKI! Apuna voit käyttää esimerkiksi keittiömandoliinia tai juustohöylää.

  3. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi.

  4. Lisää varovasti punajuurilastut öljyyn, friteeraa hetki ja nosta reikäkauhan tai pihtien avulla lastut talouspaperin päälle jäähtymään.

  5. Seuraa paistomittarin avulla, että öljyn lämpötila pysyy 160-asteisena. HUOM! Varmista, että työvälineesi ovat täysin kuivat! Öljy syttyy helposti palamaan veden kanssa.

  6. Anna lastujen kuivua mielellään seuraavaan päivään. Ripottele pinnalle suolaa.

Keitto:


  1. Pilko purjo ja kuullota kevyesti Flora juoksevassa.

  2. Kuori ja pilko maa-artisokat.

  3. Sekoita kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää vihannekset.

  4. Anna porista hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.

  5. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisää Flora Ruoka ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

  6. Sekoita lopuksi keiton sekaan kasvirasvalevite.

  7. Mausta.

  8. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele punajuurilastuilla ennen tarjoilua.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista