Etusivu Reseptit Makkarat Master Chefin tapaan

Makkarat Master Chefin tapaan

4
Average: 4 (7 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
1
porsaan kassleria
150
silavaa
2 isoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
1
sinappijauhoa
1
muskottia jauhettuna
2
chilirouhetta
2
kuivattua persiljaa tai nippu lehtipersiljaa
n. 3 dl jäämurskaa
siansuolia
vettä keittämiseen
Tarjoiluun:
Turun Sinappia
Valmistusohje: 

Laita liha varttitunniksi pakkaseen, jotta sen lämpötila laskee lähelle nollaa astetta. Jauha liha ja silava lihamyllyssä tai osta ne lihakauppiaaltasi valmiiksi jauhettuina. Pilko sipulit ja murskaa mausteet huhmareessa.


Laita ainekset yleiskoneeseen ja lisää jäämurska sekaan vähitellen. Pyöritä keskinopeudella noin 10–15 minuuttia, kunnes massa alkaa emulgoitua eli vesi ja rasva yhdistyvät siskonmakkaramassaa muistuttavaksi.


Huuhtele siansuolet varovasti juoksevan veden alla. Pursota tavallisen pursottimen avulla makkara suoleen. Pidä huoli, ettei suoli tule liian täyteen. Pyöritä pötköstä sopivankokoisia makkaroita niin, että pyörität joka toisen makkaran vastakkaiseen suuntaan. Pistele makkaroiden pintaan pieniä reikiä cocktailtikulla tai haarukalla.


Keitä makkaroita 80-asteisessa vedessä noin 20–30 minuuttia. Nestettä tulee olla niin paljon, että makkarat peittyvät kokonaan. Keittämisen jälkeen jäähdytä makkarat nopeasti kylmässä vedessä. Sen jälkeen ne ovat valmiita grillattaviksi.


Tarjoile grillattujen makkaroiden kanssa Turun Sinappia sekä kylmää ja raikasta maissiolutta (esim. A. Le Coq).


Huom! Ohjeesta tulee koosta riippuen noin kymmenkunta valmista makkaraa.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista