Etusivu Reseptit Mantelinmakuinen omenapiirakka

Mantelinmakuinen omenapiirakka

4.27778
Average: 4.3 (18 votes)

Mantelinmakuinen omenapiirakka maistuu herkulliselta esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
pohja:
70
Flora kulta 80% margariinia
0.5
fariinisokeria
1
kananmunaa
1.5
vehnäjauhoja
0.5
mantelijauhetta
0.5
leivinjauhetta
täyte:
4
omenaa
1
rusinoita
50
Flora kulta 80% margariinia
1
sokeria
70
mantelilastuja
tarjoiluun:
2.5
Flora Vanillaa
0.5
kanelia
Valmistusohje: 

Näin valmistat mantelinmakuisen omenapiirakan:


  1. Laita rasva, fariinisokeri, kananmuna, vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe kulhoon.

  2. Sekoita ainekset sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa nopeasti taikinaksi.

  3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm).

  4. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

  5. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

  6. Sekoita rusinat omenoiden joukkoon ja levitä seos pohjan päälle vuokaan.

  7. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri ja kiehauta.

  8. Lisää mantelilastut joukkoon ja levitä omena-rusinasekoituksen päälle vuokaan.

  9. Paista 180 °C:n lämpötilassa noin 50 minuuttia.

  10. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Mausta vaahto kanelilla.

  11. Tarjoa omenapiirakka Vanilla-vaahdon kanssa.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista