Mummun kermainen salaattikastike
Mummun resepti, vihreälle salaatille.
Hän käytti tähän aina Turun mietoa sinappia ja koristeli kesällä tuoreella ruohosipulisilpulla.
Maistelemalla saa mieleisensä, itse tykkään joskus laittaa enemmän sinappia ja etikkaa.

Raaka-aineet:
Määrä | Yksikkö | Raaka-aine |
---|---|---|
2 |
| keitettyjä kananmunan keltuaisia |
2 |
| sokeria |
0.5 |
| suolaa (maun mukaan) |
3 |
| sinappia |
1 |
| kuohukermaa |
2 |
| väkiviinaetikkaa |
(ruohosipulia silputtuna) |
Valmistusohje:
Keitä munat koviksi (7 min.) ja jäähdytä ne. Halkaise munat ja ota keltuaiset erilleen (säästä valkuaiset salaattiin).
Jauha keltuaiset haarukalla sokerin, suolan ja sinapin kanssa tahnaksi. Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lopuksi etikka (etikka paksuntaa kerman).
helppo