Etusivu Reseptit Mustikkakukko pihlajanmarja-päärynäkastikkeella

Mustikkakukko pihlajanmarja-päärynäkastikkeella

4.75
Average: 4.8 (8 votes)

Perinteinen mustikkakukko voidaan leipoa myös annosmuotteihin!

Mustikkakukko pihlajanmarja-päärynäkastikkeella
annosta
30-60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
3
ruisjauhoja
2.5
vehnäjauhoja
1
leivinjauhetta
150
Becel 60% margariinia
1.5
fariinisokeria
Täyte:
7
mustikoita
2
vaniljasokeria
1
kanelia
5
Maizena maissitärkkelystä
Kastike:
0.5
pihlajanmarjahilloa
0.5
tyrnihilloa
2
päärynää
1
Becel Juokseva kasviöljyvalmistetta
2
tähtianista
1
vaniljasokeria
0.5
päärynätuoremehua
Valmistusohje: 

Näin valmistat mustikkakukon pihlajanmarja-päärynäkastikkeella:


  1. Sekoita ruisjauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

  2. Sekoita joukkoon rasva ja puolet fariinisokerista (0,5 dl).

  3. Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita loppu taikina jääkaappiin.

  4. Sekoita mustikat fariinisokerin, kanelin, vaniljasokerin ja maissitärkkelyksen kanssa.

  5. Levitä mustikkaseos piirakkapohjalle.

  6. Kauli jäljelle jäänyt taikina leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi levyksi ja kumoa se paperia apuna käyttäen piirakan kanneksi.

  7. Nipistä reunat ja pistele kansi muutamalla haarukanpistolla.

  8. Paista 225°C:n lämpötilassa noin puoli tuntia.

Kastike:


  1. Kuori ja lohkoa päärynät.

  2. Kuullota päärynät pienessä määrässä Becel Juoksevaa.

  3. Lisää pihlajanmarjahillo, tyrnihillo, tähtianikset, vaniljasokeri ja tuoremehu.

  4. Keitä muutama minuutti niin, että kastike sakenee vähän.

  5. Tarjoa mustikkakukon kanssa.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista