Etusivu Reseptit Omena-saksanpähkinäkakku (K)

Omena-saksanpähkinäkakku (K)

4.36842
Average: 4.4 (19 votes)
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
180
Kulta voi-kasviöljyseos leivontakäärettä
150
sokeria
1
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2 isoa kananmunaa
300
vehnäjauhoja
2
leivinjauhetta
1
suolaa
1.8
maitoa
400
kuorittua ja kuutioitua omenaa
60
Kulta voi-kasviöljyseos leivontakäärettä (pilkottuna)
50
vehnäjauhoja
70
fariinisokeria
1
jauhettua kanelia
125
saksanpähkinöiden puolikkaita
Valmistusohje: 
  1. Vatkaa pehmeä Flora Kulta leivonta, sokeri ja sitruunan kuori yleiskoneella tai sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksi kerrallaan seoksen joukkoon. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola vuorotellen maidon kanssa. 

  2. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti 23 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla.

  3. Nostele taikina vuokaan ja ripottele omenan palat sen päälle.

  4. Laita kuorrutteen Flora Kulta leivonta, vehnäjauhot, fariinisokeri ja kaneli pieneen kulhoon. Hiero rasva sormenpäillä ainesten joukkoon ja jatka kunnes seos on muuttunut murumaiseksi. Lisää saksanpähkinät seokseen ja ripottele seos omenoiden päälle.

  5. Paista kakkua ensin 40 min ja peitä sitten foliolla. Jatka paistamista 30-40 min, kunnes sen keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu taikinaa.

  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 ja tarjoile, voit käyttää koristeluun tomusokeria. Kakku maistuu loistavasti jäätelön seurana tai Flora Vanillan kanssa.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista