Etusivu Reseptit Omenainen joulukinkku

Omenainen joulukinkku

4
Average: 4 (50 votes)

Joulukinkku on pöydän kunkku jouluna. Kuorruta joulukinkku tänä jouluna omenaisella valkosipulikuorrutteella. Ota joulukinkku ajoissa huoneenlämpöön ja varaa aikaa kinkun sulatukseen. Joulukinkku maistuu läpi joulunpyhien, nauti siis kylmänä, kuumana, sinapilla tai ilman. Jos jotain jää, tee loppukinkusta vaikka kinkkupastaa!

joulukinkku
annosta
yli 2 h
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
3
HK joulukinkku
0.5
kuiva valkosipulipatonki
1
paahdettua sipulia
1
Turun Sinappia mieto
1
paistonkestävää omenahilloa
2
Flora & Voi normaalisuolainen
Valmistusohje: 

Ota joulukinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Uuniin laitettaessa kinkun sisälämmön tulisi olla 10-15 astetta. Kypsennä kinkkua 100 asteessa noin tunti kiloa kohti, kunnes sisälämpö on noin 73 astetta. Halutessasi ylikypsän kinkun, anna lämpötilan nousta noin 83 asteeseen.


Kinkun kypsyessä, raasta valkosipulipatonki tai aja se kutterissa muruksi. Lisää joukkoon paahdettua sipulia ja hienonna vielä vähän. Poista kinkun nahka ja lämmitä uuni 250 asteeseen. Sekoita sinappi, omenahillo ja pehmeä Flora & Voi yhteen. Voitele joulukinkku seoksella kauttaaltaan ja ripottele päälle valkosipulipatonkimurua. Paahda kinkkua noin 15 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Anna kinkun levätä noin 15-20 minuuttia ennen leikkaamista.


keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista