Etusivu Reseptit Omenakakku

Omenakakku

3.81818
Average: 3.8 (11 votes)

Omenakakun voi tarjoilla esimerkiksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!

Omenakakku
annosta
yli 60 min
Raaka-aineet: 
MääräYksikköRaaka-aine
Pohja:
100
Flora Kulta 80% margariinia
0.8
sokeria
1
kananmunaa
2.5
vehnäjauhoja
0.5
leivinjauhetta
Täyte:
8
omenaa
1
sokeria
6
kanelia
50
Flora Kulta 80% margariinia
Tarjoiluun:
2.5
Flora Vanillaa
Valmistusohje: 

Näin valmistat omenakakun:


  1. Sekoita jääkaappikylmä rasva, sokeri, kananmuna ja jauhot (ja leivinjauhe halutessasi) nopeasti sähkövatkaimella tai monitoimikoneella taikinaksi.

  2. Anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

  3. Kuori omenet ja poista siemenkodat. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

  4. Sekoita sokeri ja kaneli.

  5. Kauli pohjataikina 2-3 mm vahvuiseksi pyöreäksi levyksi.

  6. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille.

  7. Lado puolet omanaviipaleista pohjalle, ripottele päälle puolet mausteista. Laita loput omenat ja mausteet vuokaan.

  8. Vedä jääkaappikylmästä rasvasta ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä omenoiden päälle.

  9. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä.

  10. Irrota varovasti vuoasta ja laita tarjoiluvadille.

  11. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile omenakakun kanssa.

keskitaso
X
Sinun on valittava ostoslista.

Resepti on nyt lisätty ostoslistalle!

Näytä ostoslista